Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 27 feb 2019 / 17:44 uur

Advocaat Cohen spaart Trump niet bij hoorzitting

Terwijl Donald Trump in Viëtnam is voor een topmeeting met Kim Jong-un wordt er in Amerika aan zijn stoelpoten gezaagd. En niet door zijn klassieke opponenten, maar door zijn voormalig advocaat Michael Cohen.

WikiLeaks

Tijdens een hoorzitting onder ede in het Amerikaanse Congres doet Cohen een aantal stevige uitspraken. Zo heeft volgens hem Roger Stone, adviseur van Trump, met WikiLeaks afgesproken om emails van de Democraten te lekken.

„In 2016, een paar dagen voor het congres van de Democraten, was ik in het kantoor van Trump", zei Cohen. „Stone hing aan de lijn en vertelde aan Trump dat hij net een telefoontje had gehad van Julian Assange. Die had aan Stone verteld dat er een enorme hoeveelheid mails zou worden gelekt, wat de campagne van Hillary Clinton zou beschadigen." Volgens Cohen zei Trump daarop. „Zou dat niet geweldig zijn?"

Cohen was verder behoorlijk fel in zijn bewoording over zijn voormalige klant. Hij omschrijft de Amerikaans president Trump onder andere als „een racist, een oplichter en een bedrieger."

Geen winst verwacht

Verder zou Trump volgens Cohen tijdens de campagne de onderhandelingen met Moskou hebben geleid en er over hebben gelogen. „Hij loog er over omdat hij nooit verwacht had de verkiezingen te winnen. Door er over te liegen kon hij honderden miljoen dollars verdienen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Advocaat Cohen spaart Trump niet bij hoorzitting
Sluiten