Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Acteur zet aanval in scène voor meer salaris

Een Amerikaanse acteur heeft een aanval op zichzelf in scène gezet, omdat hij ontevreden was over zijn salaris. Dat zegt de politiechef van Chicago op een persconferentie.

De acteur, de 36-jarige Jussie Smollett die bekend is van Empire, zei slachtoffer te zijn geworden van een racistische en homofobe aanval. Hij zei dat zijn belagers hem een strop om de nek hadden gedaan en vloeistof over hem heen hadden gegoten. Daarop volgden veel steunbetuigingen aan het adres van Smollett.

Ingehuurd

De mannen die hem belaagd zouden hebben, zijn echter waarschijnlijk ingehuurd door Smollett. De broers werken inmiddels mee als getuigen aan het onderzoek. „Smollett betaalde 3500 dollar om deze aanval in scène te zetten en haalde daarbij ook de reputatie van Chicago door het slijk", aldus de politiechef. „Smollett heeft deze stunt georkestreerd omdat hij ontevreden was over zijn salaris. Hij fabriceerde een verhaal over een aanval."

Hij verwijt de acteur misbruik te hebben van de „pijn en woede" over racisme om zijn eigen carrière te promoten. Ook president Donald Trump liet van zich horen. De acteur zou hebben verklaard dat zijn aanvallers iets schreeuwden over „MAGA country", een verwijzing naar Trump’s bekende slogan: ‘Make Amerika Great Again.’ Trump eist nu genoegdoening.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.