Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 19 feb 2019 / 18:34 uur

Aangrijpende docu: Ze gooide kokend water over me

De Britse BBC heeft een indrukwekkende documentaire gemaakt van een jongen die tijden mishandeld werd door zijn vriendin. Deze hongerde hem onder andere uit totdat hij nog maar 44 kilo woog.

Jaloers en stevige ruzies

Alex Skeel en Jordan Worth ontmoeten elkaar als ze nog maar zestien jaar oud zijn. Alex is direct verliefd, maar merkt na een tijdje dat de relatie niet zo mooi wederzijds is als hij had gehoopt. Ze hebben mede door haar jaloezie stevige ruzies en gaan uiteindelijk uit elkaar. Net op dat moment blijkt Jordan zwanger van haar vriendje, waardoor ze een paar maanden na de bevalling toch weer bij elkaar besluiten te komen wonen.

Na een tijdje beginnen de problemen dan pas echt. Jordan blijkt zo bezitterig en jaloers dat ze het telefoonnummer van Alex wijzigt en uit zijn naam berichten naar zijn familie stuurt in de hoop dat ze hem zullen weren. Hem probeert ze ondertussen wijs te maken dat zijn opa is overleden, iets dat niet het geval is.

44 kilo

Dit is dan nog het mentale aspect, maar al snel wordt het erger. Ze liet hem op de grond slapen en hongerde hem uit, waardoor hij twintig kilo aan lichaamsgewicht verloor totdat hij nog maar 44 kilo woog. Ook viel ze hem soms aan. Met een hamer, een mes en zelfs door kokend water over hem heen te gieten, iets wat ze meer dan eens deed.

Alex vertelt ook een paar bizarre anekdotes. „We waren op stap geweest en alles leek in orde te zijn, maar plots zei ze: ‘Nu is het genoeg geweest!’ Daarop greep ze een haarborstel beet en sloeg ze me vol in het gezicht. Daarbij brak ze een van mijn tanden af. Ik had geen geld – dat had ze afgepakt – en kon niet rijden, dus trok ik de tand er maar zelf uit."

Kinderen veranderden niks

Ook toen na hun zoon in 2014 (ze waren destijds pas 18 jaar oud) drie jaar later hun dochtertje geboren werd, veranderde er niks. Totdat op een avond de politie voor de deur stond. „Het gebeurde in het midden van de nacht. Ik had me opgesloten in de badkamer, omdat ik er genoeg van had. Maar ze kwam toch binnen en haalde met een mes uit naar mijn hoofd. Ik probeerde haar af te weren en ze raakte mijn arm. Opeens panikeerde ze. We hebben samen mijn wonden verbonden. Het volgende moment stond de politie voor de deur."

De eerste keer durfde Alex in het bijzijn van Jordan nog niet te zeggen dat zij hem had aangevallen, maar toen de agenten een paar dagen later weer voor de deur stonden en hem meenamen naar het bureau, brak hij en gooide hij het verhaal er uit. Dat is maar goed ook, want volgens agenten had hij slechts een dag of tien te leven als het zo door was gegaan.

Jordan werd gearresteerd en later veroordeeld tot twee keer zeven jaar cel. Ze is daarmee de eerste Britse vrouw die een straf krijgt voor ‘dwingend en controlerend gedrag’.

Ik bleef voor mijn kinderen

De Britse diensten noemen de zaak van Alex „een van de meest extreme gevallen van huiselijk geweld die we ooit hebben gezien". Zelf zegt hij nu tegen slachtoffers van huiselijk geweld: „Ik bleef voor mijn kinderen. Maar je bent veel sterker als je hulp zoekt, dan als je dat niet doet en het gewoon probeert te verbijten. Je wordt alleen beter als je erover praat."

Je kan de korte documentaire ook terugvinden op de Facebook-pagina van BBC Three. We waarschuwen alvast: niet alle beelden zijn even prettig om te zien.

Abused By My Girlfriend

"When the police found me, I was told I was 10 days away from death."Alex was mentally and physically abused by his girlfriend Jordan over a three year period.

Gepostet von BBC Three am Montag, 18. Februar 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Aangrijpende docu: Ze gooide kokend water over me
Sluiten