Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 12 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Vier mensen lopen overdosis op tijdens feest in Beek

Bij het hardstylefeest Warface, dat plaatsvond in het Limburgse Beek, moesten verpleegkundigen in de nacht van vrijdag op zaterdag flink aan de bak.

Vier personen werden met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht omdat zij symptomen van een overdosering vertoonden.

Hardstylefeest

Tegen de L1 vertelt club-eigenaar René Boonstra dat Warface niet door hem georganiseerd werd maar door een externe partij die zijn discotheek op vrijdagavond had afgehuurd.

Toen het evenement waar ongeveer 1000 bezoekers op afkwamen in volle hevigheid aan de gang was, raakten meerdere bezoekers onwel. „Bij een meisje zat zelfs schuim op haar mond", aldus de uitbater.

Omdat niet de organisatie maar de uitgaansgelegenheid bij dusdanige incidenten verantwoordelijk is, heeft Mondial toen de boel uit de klauwen liep ingegrepen door het alarmnummer te bellen.

Hakkende doppies

De hardstylescene staat niet per se te boek als een subcultuur van geheelonthouders: stimulerende drugs zoals speed en MDMA (het werkzame bestandsdeel in een xtc-pil) worden vaak met het muziekgenre en de liefhebbers ervan in verband gebracht.

Daarnaast zijn de bezoekers grote liefhebbers van halve liter flesjes water, die dan ook gretig aftrek vinden. Blijkbaar vinden zij hydrateren tijdens hakken van essentieel belang. En om geld te besparen vullen ze het flesje vaak weer bij op het toilet. Het is immers ook best wel een uitputtende dansstijl.

Bij Warface is sprake van een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Bezoekers moesten bij binnenkomst door een metaaldetector en hun legitimatie tonen, daarna werden ze gefouilleerd.

Bezoeker vs beveiliging

Ondanks deze strenge controle is er toch illegale drugs naar binnen genomen. Bezoekers zijn vaak behoorlijk inventief met het smokkelen. Vanwege de drukte hebben beveiligers maar beperkt tijd om iedereen te controleren.

Populaire verstopplekken voor zakjes verboden middelen zijn onder meer onder de rand van de onderbroek, in de sokken, onder de lingerie of in een onopvallende verpakking onderin de tas. Sommigen lopen liever helemaal geen risico en nemen het spul al voor binnenkomst in, hier valt vanzelfsprekend helemaal niet tegen te controleren.

De organisatie van Warface stelt verbaasd te zijn over het drugsgebruik tijdens het hardstylefeest, volgens hen is er bij eerdere edities nauwelijks sprake geweest van problematisch drugsgebruik.

Hoe het met de vier slachtoffers gaat, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.