Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Veiligheid Poolse escape room niet afdoende

De Poolse escape room waar vrijdag vijf tienermeisjes om het leven kwamen, had meerdere gebreken op het gebied van veiligheid. Dat meldt het Poolse persbureau PAP. Na een eerste inspectie van de brandweer bleek dat de ruimte te klein was voor het aantal personen dat binnen was.

Provisorisch

Bij het ongeluk kwamen vijf 15-jarige meisjes om het leven. Ze waren vermoedelijk binnen voor de verjaardag van een van hen. Er ontstond brand in een naastgelegen kamer en daardoor konden de meisjes niet meer ontsnappen. Ze kwamen om het leven door koolmonoxidevergiftiging. Een 25-jarige man raakte gewond en ligt in het ziekenhuis met brandwonden.

Volgens de brandweer was de kamer waar de meisjes uit moesten ontsnappen ongeveer zeven vierkante meter groot. Daarnaast stonden verwarmingsinstallaties naast brandbare materialen en waren er kaarsen in het pand. Ook was de elektrische bedrading provisorisch.

De meisjes zaten in een escape room; daarbij is het de bedoeling dat je door middel van aanwijzingen en puzzels uit de ruimte ontsnapt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.