Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 jan 2019 / 05:29 uur

Vakbonden gaan actievoeren voor beter pensioen

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart zullen vakbonden FNV, CNV, en VCP stevig actie gaan voeren voor een beter pensioen. Het gaat onder meer om stakingen en werkonderbrekingen bij bedrijven in verschillende sectoren, meldt de Telegraaf.

Bewust van onvrede

De bonden organiseren honderden informatiebijeenkomsten om mensen te mobiliseren. Op 18 maart volgt een landelijke actiedag.

„ Wij zijn ons bewust van de onvrede, zorg en angst onder gepensioneerden en werkenden”, zegt FNV-bestuurder Tuur Elzinga. „ Zij hebben hun pensioenen de afgelopen jaren zien verdampen, waardoor ze minder te besteden hebben. Wij pleiten daarom al langer voor een geïndexeerd pensioen dat meestijgt met de prijzen.”

Pensioen voor iedereen

De vakbonden hebben minister Koolmees (Sociale Zaken) nog een ultimatum gesteld om de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel te hervatten. Elzinga verwacht volgende week antwoord. „Onze voorwaarden zijn duidelijk. Wij willen een goed pensioen voor iedereen, dus ook voor zzp’ers en flexkrachten.”

De vakbonden eisen verder dat de AOW-leeftijd wordt bevroren op 66 jaar en dat de boete op vroegtijdig stoppen met werken van tafel gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vakbonden gaan actievoeren voor beter pensioen
Sluiten