Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Vader aangehouden voor gooien kindje van flat

De man die verdacht wordt van het gooien van een éénjarig jongetje van een flat, is de vader. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Het gaat om de man die zaterdagavond al aangehouden was. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar het voorval. Een politiewoordvoerster meldt dat de moeder ook in het appartement was toen de kind naar beneden viel. Zij is als getuige gehoord.

Opzet

Zaterdagavond kreeg de politie een melding binnen dat er een kindje van de eerste verdieping van een flat was gevallen, er zou opzet in het spel zijn geweest. Het kind werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar ademde volgens de politie nog wel. Hoe het jongetje er nu aan toe is, is niet bekend.

Het voorval gebeurde aan de Fresiastraat in Ridderkerk. Er werd gelijk een man aangehouden, dat blijkt nu de 41-jarige vader van het jongetje. De politie vermoedt dat er een ruzie in de woning van vader en kind aan het incident vooraf ging.

Raar

Een buurman vertelt tegen de NOS dat de bewuste man vanaf het flatgebouw naar de overkant van de straat was gerend. Volgens de buurman deed de man „erg raar”. „Hij ging naast m’n auto op de grond liggen en deed z’n t-shirt uit. Hij was op blote voeten en in joggingsbroek. Op een gegeven moment gilde hij en deed hij heel raar. Ik dacht eerst dat hij was neergestoken.”

„De politie trapte er niet in en zei ‘meneer, opstaan, opstaan’. Daarna werd hij meegenomen", vertelt de buurman. De politie heeft een onderzoek gestart. Ook doet de politie ook onderzoek in de omgeving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.