Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 14 jan 2019 / 18:05 uur

Toptransfer: Wendy van Dijk gaat in zee met Talpa

John de Mol blijft zich roeren op de Nederlandse televisiemarkt, maandagavond maakte Talpa bekend dat presentatrice Wendy van Dijk terugkeert naar haar oude nest op SBS6.

Van Dijk gaat vanaf volgend seizoen de talentenjacht Dance Dance Dance presenteren, het is al de zoveelste grote naam die overstapt naar het productiehuis van de mediamagnaat.

Terug naar SBS

Eind jaren negentig presenteerde Wendy van Dijk voor de zender onder meer het programma Over de rooie, waarin Nederlanders voor 1000 gulden rare dingen moesten doen, en werkte zij als assistent bij het programma Wie ben ik. In 2006 stapte Van Dijk over naar RTL, waar zij onder meer Idols, The Voice en The X-Factor presenteerde.

De BN’er zal bij Talpa onder meer te zien zijn in het nieuwe seizoen van het programma Dance Dance Dance, samen met Jandino Asporaat. Van Dijk verbindt zich voor zeker vijf jaar aan Talpa Network en zal hier ook haar eigen onlineplatform Wendy Multimedia gaan uitbreiden.

Triple A-ster

Van Dijk is blij met haar overstap en laat aan de Telegraaf weten erg blij te zijn om zich te storten op een nieuw televisieavontuur bij de zender waar het voor haar allemaal begon. De match met Talpa is volgens haar een logische volgende stap voor haar carrière. Vooral de innovatieve manieren om kijkers te verleiden en de multimediale invalshoek van het productiehuis waren voor haar belangrijke drijfveren.

Ook John de Mol is in zijn nopjes met het binnenhalen van deze grote naam. Hij noemt Van Dijk een triple A-ster met ongelofelijk veel ervaring die erg populair is bij het grote publiek.

Sterrenensemble

De steenrijke John de Mol is volop bezig met het uitrollen van zijn nieuwe strategie. De transfer van Wendy van Dijk is de meest recente in een opeenvolging van andere BN’ers die met Talpa in zee gingen. Onder meer Jan Versteegh, Albert Verlinde, Wilfred Genee, Winston Gerschtanowitz, Johnny de Mol en Gordon gingen de presentatrice voor.

Talpa wil niet alleen de televisiemarkt veroveren maar ook binnen de nieuwsmedia en op internet een prominentere rol gaan spelen. De mediamagnaat nam eerder persbureau ANP over en heeft het populaire YouTube-kanaal StukTV weten te strikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toptransfer: Wendy van Dijk gaat in zee met Talpa
Sluiten