Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 jan 2019 / 18:41 uur

Tientallen migranten overleden tijdens oversteek

Afgelopen weekend zijn tientallen migranten omgekomen bij de oversteek op de Middellandse Zee. Ze probeerden Europa te bereiken. Zeker 170 mensen zijn tijdens de oversteek verdronken, tientallen anderen raakten op zee in de problemen.

Gered

Meer dan vijftig migranten zijn om het leven gekomen toen hun boot kapseisde tussen Marokko en Spanje. Eén migrant werd door een vissersboot opgepikt, meldt vluchtelingenorganisatie UNHCR. De man dobberde toen al een dag op zee, hij wordt in Marokko verzorgd.

Voor de kust van Libië kwamen vrijdag 117 migranten om het leven. Een rubberboot zonk, drie drenkelingen zijn door de Italiaanse marine uit zee gehaald. Ook de particuliere reddingsorganisatie Sea Watch heeft migranten op zee opgepikt voor de Libische kust, 47 migranten zijn aan boord van het schip. De internationale Organisatie voor Migranten maakte melding van nog een boot in de problemen, met aan boord 100 migranten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tientallen migranten overleden tijdens oversteek
Sluiten