Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Straat Zwijndrecht vol poep door gesprongen leiding

De neuzen van de inwoners van Zwijndrecht zullen de komende dagen wel flink op de proef worden gesteld. In de Zuid-Hollandse plaats is zondag- op maandagnacht een rioolleiding gesprongen, waardoor de Doctor Boutensstraat nu vol ontlasting en wc-papier ligt.

Krater van 3 meter diep

„Het was net of ik stromend water door de straat zag lopen”, vertelt een bewoonster aan het ADOp beelden is te zien hoe een auto volledig ondergedompeld is door het ‘stromende water’. Achteraf blijkt het te gaan om een krater die is ontstaan door het lek in de persleiding van het riool. Volgens de gemeente is het gat wel drie meter diep.

Inmiddels staat de Doctor Boutensstraat niet meer blank, maar echt netjes ziet de straat er niet uit. Alles ligt vol met stront en wc-papier, aldus de bewoonster. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de gesprongen leiding is.

Niet doorspoelen

Op dit moment wordt hard gewerkt om de wateroverlast te beperken en het gat te dichten. Volgens de gemeente kan dit nog wel enkele dagen duren. Bewoners van Zwijndrecht wordt geadviseerd zo min mogelijk water door te spoelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.