Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 jan 2019 / 06:33 uur

Steeds meer expatkinderen op basisscholen

Er wordt verwacht dat er de komende jaren steeds meer expatkinderen in de schoolbanken zullen zitten. Dit is het resultaat van het veelvuldig aannemen van buitenlandse technici en ict’ers door bedrijven. Scholen moeten nu een antwoord gaan vinden op de toestroom van hun kinderen, meldt Trouw.

Forse toename

Vooral scholen in Eindhoven, Den Haag en rondom Amsterdam zouden zich goed moeten voorbereiden op de komst van de internationale scholieren. In het Brabantse Eindhoven verwachten ze tussen nu en 2030 een toename tot bijna vierduizend leerlingen te zien.

Bij de kleuters komt een derde uit het buitenland, bij de peuters al de helft, aldus directeur Geert Simons van basisschool Reigerlaan uit Eindhoven.

De Nederlandse taal

Het moeilijkste aan de toestroom? Het gebrek aan kennis van de Nederlandse taal, stelt directeur-bestuurder Frans Cornet van de scholenstichting Amstelwijs recentelijk. In 2020 zullen in Amstelveen meer dan 1500 internationale leerlingen op een reguliere school zijn ingeschreven, denkt Cornet, waarbij de taalbarrière de grootste uitdaging blijft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steeds meer expatkinderen op basisscholen
Sluiten