Metro
Metro Nieuws 15 jan 2019 / 09:25 uur

Spaans kind al 2 dagen vast in 110 meter diepe put

Al sinds zondag proberen meer dan honderd Spanjaarden de twee-jarige Julen uit een 110 meter diepe put te krijgen. Inmiddels wordt geprobeerd het kind als het ware uit de put te zuigen, met een soort stofzuiger. Maar dat werkt vooralsnog niet.

Instortingsgevaar

Het jongetje viel zondagmiddag tijdens een familie-uitje in de bergen bij Málaga in een put. De put is 110 meter diep en 25 centimeter breed. Sindsdien strijden de Spanjaarden tegen de klok om het jongetje uit de put te krijgen, maar dat is tot nu toe tevergeefs geweest.

Het is de reddingswerkers gelukt een paar tientallen centimeters aan de bovenkant van de put af te graven, maar nu is er sprake van instortingsgevaar. Daarom moeten er andere wegen worden gevonden om het jongetje te bereiken, schrijft de Spaanse krant El Pais. Hoe het met hem gaat is trouwens onduidelijk: de camera kan maar tot 70 meter diep komen en Julen zit waarschijnlijk veel dieper dan dat.

Teken van leven

Er zijn momenteel drie plannen voor het bereiken van de peuter. Of er wordt een parallelle put gegraven, of er wordt in de heuvel gegraven tot de put is bereikt. Het derde plan is om met behulp van zware machines zelf in het gat te graven. Het gat is nu nog te klein voor volwassenen. Moeilijk is het tijdsaspect: Julen moet zo snel mogelijk uit de put gehaald worden.

Het enige teken van leven dat gevonden is, is een zakje snoep en een plastic beker. De Guardia Civil kan alleen nog niet bevestigen dat die van de peuter zijn. Julen had een zakje snoep in zijn hand toen hij viel.

De put was eerder gegraven om water te zoeken. Of het was afgedekt of was beveiligd, is onduidelijk.

Reageer op artikel:
Spaans kind al 2 dagen vast in 110 meter diepe put
Sluiten