Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 29 jan 2019

Sneeuwpret of sneeuwhorror morgen?

Heb jij nachtmerries overgehouden aan de sneeuw van vorige week? Of zit je juist alweer helemaal klaar om een sneeuwpop te bouwen? In beide gevallen is het slim om je goed voor te bereiden, woensdag gaat het namelijk opnieuw sneeuwen.

Zware ochtend

Voor wie woensdag met de auto naar werk of school gaat, zal het een zware ochtend worden. Door bevriezing zal het aankomende nacht glad worden op de wegen. Bovendien komt een neerslaggebied vanuit Frankrijk onze kant op. In het zuiden van Nederland zal het in de loop van de ochtend daardoor gaan sneeuwen. Volgens Weeronline kan er daar lokaal 2 tot 5 centimeter sneeuw vallen.

Het KNMI heeft inmiddels code geel afgegeven voor woensdag. Door de gladde wegen en sneeuwval zal de ochtendspits nogal wat problemen ondervinden. Vorige week nog stonden er recordfiles vanwege de sneeuwval.

Ook voor de mensen die met de trein gaan woensdagochtend wordt het niet makkelijk. De NS rijdt met een aangepaste dienstregeling, waardoor er minder sprinters en intercity’s rijden. De spoorwegvervoerder adviseert de reisplanner goed in de gaten te houden. Check hier wat de aangepaste dienstregeling voor jouw treinreis betekent.

Woensdagmiddag trekt de bui naar het noordoosten toe, maar neemt de hoeveelheid sneeuw af. Daar zal waarschijnlijk 1 tot 3 centimeter vallen.

Vluchten voor de sneeuw

Had je juist plannen om het winterse weer te ontvluchten en op vakantie te gaan? Let dan ook even goed op. De KLM heeft vanwege het weer woensdagochtend namelijk twintig vluchten geschrapt. De vliegmaatschappij raadt reizigers daarom aan de status van hun vlucht goed in de gaten te houden. Zowel Schiphol als Rotterdam The Hague Airport hebben mensen klaarstaan om de start- en landingsbanen schoon te houden als er sneeuw valt.

Mocht je al klaar zitten om een sneeuwpop te bouwen, sta morgen dan vroeg op. Doordat de temperatuur ’s middags boven het vriespunt uitkomt, zal de sneeuw niet lang blijven liggen. Maar niet getreurd: vrijdag en in het weekend wordt opnieuw sneeuw verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sneeuwpret of sneeuwhorror morgen?
Sluiten