Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Rotterdams ziekenhuis krijgt ‘kroelzorg’ voor baby’s

Ook op oudere leeftijd is als je verdrietig bent niets fijner dan geknuffeld worden, toch? Dat geldt al helemaal voor baby’s, dachten ze in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam. Het ziekenhuis gaat daarom tijdens ziekenhuisopnames van baby’s speciale kroelzorg aanbieden.

Kroelen en wiegen

De KroelCARE, zoals het ziekenhuis het zelf noemt, is bedoeld voor kinderen tussen de 0 en 2 jaar die in het ziekenhuis liggen. Het ziekenhuis begrijpt dat ouders en verzorgers er dan niet 24/7 voor hun kinderen kunnen zijn. De vrijwilligers die worden ingezet, zorgen voor de kinderen op de momenten dat het de ouders niet lukt.

„De vrijwilligers kunnen de (onrustige) baby kroelen, dragen of wiegen op de arm of in een draagdoek. Ook kunnen zij zorgtaken, zoals voeden of verschonen, uitvoeren. Alles is erop gericht om spanning, stress en pijn bij het kind te verminderen en wordt volledig afgestemd met de ouders, betrokken specialisten en zorgverleners", schrijft het ziekenhuis op haar website.

Knuffelaars

In totaal heeft het ziekenhuis 25 vrijwilligers ingezet om de kroelzorg te verlenen. De vrijwilligers zijn allemaal gescreend en geschoold, aldus het ziekenhuis. Ze worden ingezet op de Kinderafdeling van het Moeder en Kind Centrum.

De kroelzorg is in principe bedoeld voor kinderen tussen de 0 en 2 jaar. Maar volgens het ziekenhuis is de speciale zorg ook mogelijk voor kinderen ouder dan 2 jaar, als die dezelfde zorgvraag heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.