Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Reder betaalt opruimen van containertroep

De reder van het schip dat 270 containers kwijtraakte op de Noordzee, is bereid om alle kosten van het opruimen te betalen. Dat heeft het bedrijf in een verklaring laten weten.

Troep

Eerder deze week vielen er bijna driehonderd containers van een schip van MSC Mediterranean Shipping Company af. Spullen uit containers spoelden in grote getale aan op verschillende waddeneilanden. De stranden van onder andere Vlieland en Terschelling lagen vol met troep.

De reder laat weten dat het bedrijf zal blijven zoeken naar kwijtgeraakte containers, net zo lang tot de laatste teruggevonden is. Ook zal de rederij toezicht blijven houden op de Nederlandse en Duitse kust totdat alle spullen uit de verloren containers zijn opgeruimd.

Reder betaalt opruimen van containertroep
Vrijwilligers verzamelden honderd zakken met troep / ANP

Opruimen

De afgelopen dagen zijn militairen en vrijwilligers druk bezig geweest met het opruimen van de stranden. Vrijwilligers hebben op Terschelling meer dan honderd grote zakken rommel van elk naar schatting tussen de vijf en vijftien kilo opgeruimd. In de duinen van het eiland lang nog veel piepschuim. Het schoonmaken van de stranden kan volgens milieuorganisaties nog wel weken, of nog langer, duren.

Rijkswaterstaat en de gemeente Vlieland hadden eerder al laten weten de reder aansprakelijk te stellen voor de schade die de overboord geslagen containers hebben aangericht in het gebied van de Waddenzee. Het Team Maritieme Politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport doen een strafrechtelijk onderzoek naar de zaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.