Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

PVV Purmerend staat wél achter ruimer kinderpardon

Dat wat niemand had zien aankomen is nu toch opeens gebeurd – presentator Tim Hofman heeft steun van de PVV ontvangen vóór zijn verzoek om een ruimer kinderpardon. Of naja, een klein beetje dan. De support komt vanuit de PVV in Purmerend, die wil breken met het landelijk beleid.

Uit onverwachte hoek

Hofman plaatste de brief en de bijbehorende motie voor de Purmerendse gemeenteraad dinsdag op Twitter. Dat moet ‘m gelukkig stemmen, want de presentator verzamelde onlangs meer dan een kwart miljoen handtekeningen om een breder kinderpardon door te voeren. En daar bleef het niet bij: hij maakte ook een documentaire waarin hij politici confronteerde met jonge kinderen die wellicht ons land uit moeten. Kortom: de zaak gaat hem nogal aan het hart. Hij stelt dan ook blij te zijn met deze ‘steun uit onverwachte hoek’.

Baanbrekend

De partij wil dat B&W Purmerend de kwestie bij het kabinet neerlegt. Dat is baanbrekend, omdat binnen de PVV het beleid is dat het Kinderpardon zo min mogelijk moet worden uitgevoerd. PVV Purmerend wil proberen om andere gemeenteleden ook over te halen om soortgelijke moties in te dienen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.