Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Pas op: er komt een winterse avondspits aan

De NS was erop voorbereid, waarschuwingen voor de ochtendspits waren eruit, maar de echte sneeuw bleef uit. In de nacht van dinsdag op woensdag zou het flink gaan sneeuwen, maar het front met winterse neerslag bleek toch langzamer over het land te trekken dan verwacht.

Ochtendspits

Voor de avondspits zou het wel menens moeten worden. Rijkswaterstaat zegt dat weggebruikers tijdens de avondspits rekening moeten houden met winterse omstandigheden. Dat geldt vooral voor het midden en zuiden van het land.

Er wordt een normale avondspits verwacht, maar daar waar sneeuw gaat vallen kan het een zwaardere avondspits worden. In het midden en zuiden van het land kan het tot donderdagochtend blijven sneeuwen. Daarna trekt het front naar het oosten en noordoosten van het land. Daar kan het verkeer tot in de ochtendspits hinder van ondervinden.

Eind van de middag en woensdagnacht is er grote kans op vorst, waardoor de natte weggedeelten kunnen opvriezen. Ook kunnen er nog meer winterse buien vallen. Dat geldt ook voor de donderdag. Na het weekend is de winterse periode weer voorbij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.