Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Ook vrouwenorganisatie keurt optreden Tiësto af

Na Amnesty International heeft nu ook de Amerikaanse vrouwenorganisatie CodePink zich uitgesproken over het geplande optreden van Tiësto in Saudi-Arabië. CodePink roept in een open brief de dj op zijn optreden te cancelen.

Tiësto is samen met onder andere Mariah Carey en Sean Paul geboekt voor een optreden tijdens een golftoernooi aanstaande donderdag in de Saudische stad Jeddah. Saudi-Arabië staat bekend als een land waar nogal eens mensenrechten worden geschonden. Bovendien is het land betrokken bij de oorlog in Jemen, waar al 85.000 kinderen stierven vanwege de honger.

Geen vrouwenrechten

In de open brief schrijft CodePink dat ondanks dat vrouwen in Saudi-Arabië sinds kort dan wel mogen autorijden, de vrouwen die hiervoor geprotesteerd hebben gearresteerd, gevangengehouden en gemarteld zijn. Voor tal van activiteiten hebben vrouwen toestemming van hun man nodig.

De vrouwenorganisatie schrijft de brief niet alleen naar Tiësto, maar ook naar de andere artiesten die op het golftoernooi optreden. CodePink vindt dat als de artiesten optreden ze Saudi-Arabië ondersteunen in hun oorlogsmisdaden en onderdrukking van mensenrechten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.