Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 16 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Ook Linda de Mol stapt over naar Talpa

Het zat eraan te komen: Linda de Mol gaat terug naar Talpa. Na meer dan tien jaar RTL maakt ook zij nu de overstap naar de zender van haar broer John.

Geen geheim

De Mol (54) zal vanaf 1 juli aan de slag gaan bij Talpa Networks. RTL CEO Sven Sauvé laat aan RTL Boulevard weten dat ze er nooit een geheim van heeft gemaakt over te stappen naar Talpa Network als haar broer haar nodig heeft. „Dat moment is nu daar.”

Hij vervolgt: „Gezamenlijk hebben we de afgelopen twaalf jaar vele succesvolle programma’s neergezet zoals Ik Hou Van Holland, Linda’s Zomerweek, Oh Wat Een Jaar!, Weet Ik Veel en Familie Kruys. Mede dankzij Linda bereiken deze titels een miljoenenpubliek. Naast dat Linda een zeer prettige collega is, is ze een enorme vakvrouw die precies aanvoelt wat de kijker wil zien. We bedanken haar voor de vele jaren dat we met haar hebben gewerkt en wensen haar uiteraard veel succes.”

Moeilijke beslissing

De Mol stapte in 2007 over van zender Tien naar RTL, toen bekend werd dat de zender dat overnam. „Ik heb met ontzettend veel plezier ruim elf jaar lang bij RTL gewerkt", zegt De Mol in een reactie. „Weggaan is ook echt een moeilijke beslissing geweest maar ik heb altijd gezegd: als mijn broer me vraagt kom je me helpen, dan zeg ik natuurlijk ja."

Ook John de Mol reageert op de komst van zijn zusje. „Linda raakt de kijker met haar humor, haar warmte, originaliteit en met de juiste toon”, zegt John de Mol. „Daarom weet het grote publiek haar altijd te vinden. Ze is daarin met niemand anders te vergelijken. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ze toevallig ook nog mijn zus is. Ik heb geen seconde getwijfeld om haar te laten weten dat we haar bij Talpa Network hard nodig hebben. Ik ben heel blij dat ze komt en verheug me erop om samen met haar te werken aan de succesvolle programma’s die ze gaat doen en de nieuwe die ze nog gaat ontwikkelen.”

Verlies

Linda zal op SBS6 Postcodeloterij MiljoenenjachtWeet ik VeelLinda’s Zomerweek en Oh Wat een Jaar óf Ik Hou van Holland presenteren. RTL verliest daarmee dus niet alleen één van haar populairste presentatrices, maar ook een aantal goed bekeken programma’s op de zender.

Maandag werd al bekend dat Wendy van Dijk na dertien jaar de overstap maakt naar Talpa. Ze wordt in ieder geval het gezicht van Dance Dance Dance, dat ook van RTL naar SBS verhuisde. En ook Gordon, Johnny de Mol en Winston Gerschtanowitz vielen eerder al voor het aanbod van John de Mol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.