Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Niveau lawinegevaar Tirol extreem hoog

Wie op wintersport is in Oostenrijk, moet maandag opnieuw goed oppassen. In delen van het land geldt code 5 voor lawinegevaar, dat is het hoogste lawinewaarschuwingsniveau.

Sneeuwchaos blijft

Zondag wordt in Tirol nieuwe sneeuwval verwacht die op sommige plekken een meter verse sneeuw brengt. Niet alleen in de noordelijke Alpen zijn grotere hoeveelheden sneeuw te verwachten, ook op de belangrijke Oostenrijks-Italiaanse Brenner grenspas valt veel sneeuw.

Oostenrijk en het zuiden van Duitsland kampen al de hele week met hevige sneeuwval. Inmiddels zijn er meerdere dodelijke slachtoffers gevallen. De sneeuwchaos in de landen wordt „extreem, ongekend en levensgevaarlijk" genoemd. Eerder werd een compleet skigebied al ontruimd vanwege het lawinegevaar.

Files

Ook op de wegen worden grote problemen verwacht, meldt Weerplaza. Mensen die dit weekend naar Oostenrijk rijden om op wintersport te gaan, moeten rekening houden met lange files. De situatie op de weg zal vanaf maandag verder verslechteren.

Verwacht wordt dat het vanaf woensdag rustiger moet worden in de Alpen. Het wordt dan droog en het lawinegevaar zal snel afnemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.