Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Nederlanders vast op Thaise eilanden wegens storm

Duizenden mensen hebben eilanden in het toeristische Thailand moeten verlaten, vanwege de komst van de tropische storm Pabuk. Tientallen Nederlanders zitten vast op de Thaise eilanden.

Golven van 5 tot 7 meter hoog

De storm komt naar verwachting vrijdag aan land. Volgens weerkundigen van Thailand gaat de storm gepaard met harde wind, overvloedige regenval, golven van 5 tot 7 meter en vloedgolven die het land kunnen overspoelen. Normaal gesproken zijn er enkel golven van 2 meter hoog. Momenteel ligt de windsnelheid rond de 65 kilometer per uur en dat kan verder oplopen.

Naar verwachting komt de storm aan op populaire reisbestemmingen als Koh Tao, Koh Phangan, Ko Samui, Phuket en Krabi. Deze eilanden zijn vooral in trek bij backpackers.

Nederlanders vast

Ook veel Nederlanders zitten vast op de Thaise eilanden. De alarmcentrale van de ANWB heeft tussen de dertig en veertig telefoontjes gehad van Nederlanders die vastzitten op eilandjes in Thailand, zoals Koh Phangan en Koh Tao (een populaire duikbestemming).

De vluchten naar die regio zijn geannuleerd. De ANWB drukt mensen op het hart om goed te luisteren naar de lokale autoriteiten en eventueel een beroep te doen op de reisverzekering.

Lokale vissersboten zijn bezig om hun boten uit de zee te halen. Volgens autoriteiten kan het zomaar de ergste storm worden sinds 1962.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.