Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 14 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

MTV: Cribs blijkt volledig in scene gezet te zijn

Een inktzwarte dag voor mensen die opgroeiden aan het begin van de 21ste eeuw: de hitserie MTV Cribs, waarin een kijkje werd genomen in de kapitale villa’s van beroemdheden, blijkt volledig in scene gezet te zijn.

De razend populaire serie begon in het jaar 2000 en was ook in Nederland een grote hit. De leus: “What’s up MTV, welcome to ‘my’ crib”, moet echter met een flinke korrel zout genomen worden.

Magic happens

Dat MTV Cribs in scene gezet was, kwam aan het licht toen zangeres JoJo bekende dat er tijdens de opnames van Cribs niet in haar huis plaatsvonden. Voor haar episode werd het huis van haar grootvader gebruikt, zelf was ze op dat moment aan een tournee bezig en leefde ze van de inhoud van een koffer in hotels. Ook de spullen, die zogenaamd van de R&B-ster waren, werden gehuurd of waren van haar opa.

Nadat JoJo haar ervaringen wereldkundig maakte, volgden er meerdere celebrities die bekenden niet in het optrekje te wonen als in de serie. Ja Rule gebruikte bijvoorbeeld een villa waarin hij een feest organiseerde.

In de aflevering van Robbie Williams ging dit alles nog een stap verder; hier was niet eens een echt huis te zien maar er werd gebruik gemaakt van een filmset, ook werden er acteurs ingehuurd die de rol speelden van butlers. Niet de slaapkamer met het king size bed, maar een team van producenten bleek dus vooral verantwoordelijk voor de ‘place where the magic happens‘.

Dikke bolides

Veel celebrities vonden het wel best om het toneelstukje mee te spelen, maar dit gold niet voor rapper Redman. Toen hij de zender aanbood om de episode te maken in zijn eigen woning, werd dit geweigerd. MTV vond zijn huis niet Cribswaardig omdat het te klein was en geen dubbele deuren had. Bovendien was het er te rommelig, zo meenden zij.

MTV Cribs wilde het leven van de beroemdheden zo extravagant en jaloersmakend mogelijk in beeld brengen. Hierbij was alleen het in scene zetten van de woning niet voldoende. Ook de spullen en het wagenpark werden gewoon gehuurd. Vooral het patsen met dikke bolides was een vast onderdeel van een aflevering. Rappers 50Cent en Bow Wow bekenden echter dat deze peperdure ‘rides’ niet van hen waren.

De jongerenzender is tot dusver nog niet met een respons gekomen. De serie loopt overigens nog steeds en is onlangs begonnen aan het zeventiende seizoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.