Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Meer sneeuw en files in Duitsland en Oostenrijk

Het blijft sneeuwen in Duitsland en Oostenrijk. In het zuiden van Beieren wordt tot wel veertig centimeter sneeuw verwacht. Er blijft gevaar voor lawines in bepaalde gebieden.

Door de vele sneeuw komen terugkerende wintersporters wederom in de problemen. In het uiterste zuiden van Duitsland en Oostenrijk komen ze weer volop in de file te staan. Volgens een woordvoerder van de ANWB is het wat minder druk op de weg: „We hopen dat het daardoor iets minder erg wordt dan zaterdagmiddag."

Chaos

Zaterdag was namelijk een chaos op de weg: door de sneeuw en terugkerende vakantiegangers stond er voor vele uren aan files op de wegen. De ANWB drukte automobilisten dan ook op het hart om hun reis uit te stellen naar zondag en het liefste maandag.

De woordvoerder van de ANWB adviseert mensen ook om goed te checken of ze wel bij hun hotel vandaan kunnen komen. „Wij hebben het nu vooral over de snel- en B-wegen, maar mensen doen er verstandig aan om te checken of ze wel bij die hoofdwegen kunnen komen. Dat is ook vaak een probleem." Andersom adviseert de woordvoerder Nederlanders die zondag naar hun wintersportlocatie proberen te komen, contact op te nemen met hun accommodatie of ze daar nu wel kunnen komen.

Lawines

Volgens de Duitse verkeersdienst moet het verkeer rekening houden met grote problemen. Zaterdag overleed in Duitse 19-jarige bestuurder na een botsing met een andere auto. Er vielen bij ongelukken ook vier gewonden, waarvan twee ernstig.

In Oostenrijk blijft het gevaar voor lawines groot, meldt de zender ÖRF. Zaterdag was de B99 Radstadt – Mauterndorf in beide richtingen dicht vanwege lawinegevaar. Ook de A10 tussen Salzburg en Villach was om die reden dicht. Ook zondag blijft op deze route het gevaar op lawines gelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.