Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 28 jan 2019

Man (28) ligt urenlang onder puin van pand Den Haag

Een 28-jarige man heeft bijna acht uur lang onder het puin van het ingestorte pand in Den Haag gelegen. Kort na middernacht werd hij door hulpverleners bevrijd. De Hagenaar ligt inmiddels in het ziekenhuis. Over zijn toestand is nog niets bekend.

Reddingshond

Sherwien, zoals de Hagenaar heet, zou waarschijnlijk door de vloer van de woonkamer van het huis zijn gezakt, waardoor hij in een soort kruipruimte lag. Een eerste poging om de man te redden mislukte. Later op de avond zette de brandweer een sloopkraan in, die busjes en brokstukken om het pand heen heeft verplaatst. Via een reddingshond met portofoon werd contact gehouden met Sherwien.

Een bank stond nog overeind in een van de ingestortte huizen. ©ANP

Eerder op de dag werden al drie mensen uit het puin gered. Het is niet bekend in wat voor toestand deze mensen verkeren. In totaal raakten negen mensen gewond, waarvan zeven naar ziekenhuizen werden vervoerd. Wegens veiligheidsoverwegingen werden twintig omliggende huizen ontruimd. De bewoners konden terecht in een hotel.

Het pand met drie woonlagen. ©ANP

Ravage

In een pand in de Haagse wijk Laak vond zondagmiddag iets na 16.00 uur een explosie plaats. Op de foto’s is te zien hoe drie woonlagen instortten met een enorme ravage als gevolg. Het is nog niet precies bekend wat de oorzaak van de explosie was, maar de brandweer gaat ervan uit dat het om een gasexplosie gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man (28) ligt urenlang onder puin van pand Den Haag
Sluiten