Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 jan 2019 / 10:59 uur

KPN stopt met merknamen XS4All en Telfort

KPN zet het mes in zijn merkennamen. Daardoor verdwijnen op termijn bekende namen als XS4All, Telfort en Yes Telecom. Het telecombedrijf gaat zijn aandacht meer richten op het hoofdmerk KPN.

KPN wil onder de naam van zijn hoofdmerk de nadruk leggen op de levering van gecombineerde telefoon- en internetdiensten. Met de strategische wijziging denkt het telecombedrijf zijn klanten „een nog betere gebruikservaring te bieden."

De concurrentie achterna

Met de nieuwe strategie reageert KPN op de toegenomen concurrentie van onder meer VodafoneZiggo en het nieuwe fusiebedrijf T-Mobile/Tele2. Op bepaalde afdelingen van de betreffende KPN-merken, bijvoorbeeld bij de marketingdivisies, zullen naar verwachting banen verdwijnen. Aantallen noemde KPN niet.

KPN benadrukt dat het bedrijf er alles aan zal doen om werknemers die het betreft te herplaatsen binnen het bedrijf, aldus een zegsvrouw. Het schrappen van de merken is volgens haar onderdeel van een breder plan, waarvan de details nog verder worden uitgewerkt.

Versimpelen

Sinds vorig jaar heeft KPN in Maximo Ibarra een nieuwe topman. Hij sprak bij zijn aantreden al uit dat hij het bedrijf wilde versimpelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KPN stopt met merknamen XS4All en Telfort
Sluiten