Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

In tien jaar tijd aantal regels en wetten gestegen

De afgelopen tien jaar is het aantal regels en wetten toegenomen. Per 1 januari 2019 bedroeg het totaal aantal regelingen 9834, ruim duizend meer dan in 2009. Dat terwijl de VVD zich steevast hard maakt voor minder regels en Mark Rutte sinds 2010 premier is.

Geen conclusie over regeldruk

De cijfers over het aantal geldende regelgevingen komen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, die op verzoek van de SP naar de Eerste Kamer zijn gestuurd. Alleen in de jaren 2013 en 2014 werden in het afgelopen decennium meer regels en wetten geschrapt dan er bijkwamen.

Staatssecretaris Mona Keijzer schrijft dat het aantal geldende wetten, bestuursmaatregelen en ministeriële regelingen sinds 2009 „in geringe mate” zijn gestegen. Volgens haar kan uit de cijfers geen stellige conclusies worden getrokken over hoe de regeldruk wordt ervaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
In tien jaar tijd aantal regels en wetten gestegen
Sluiten