Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 19 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Honderden immigranten graven zich onder VS-muur door

Het gaat in Amerika op dit moment vooral over het bouwen van de grensmuur met Mexico. Alleen moet een deel van de al bestaande muur ondertussen alweer verbeterd worden. In Arizona, waar al langere tijd een deel van de muur al staat, blijkt de oplossing voor immigranten niet heel lastig.

Yuma

Ze graven zich simpelweg onder de muur door, zo blijkt op beelden die in handen zijn van ABC News. Het gaat om een groep bij het plaatsje Yuma van een kleine vierhonderd mensen, waarvan de helft kind is. Daarmee is het de grootste groep tot dusver die zichzelf langs, over of onder een stuk grensmuur heeft weten te krijgen.

Kort nadat ze de grens succesvol waren gepasseerd, gaven ze zichzelf aan bij Customs and Border Protection. Directeur Anthony Porvaznik stelde daarop vast dat de grensbewaking nog enorm verbeterd moet worden.

Toch heeft dat niet zijn prioriteit. „Het belangrijkste is humanitaire situatie”, stelt Porvaznik. „87 procent van de mensen die de grens oversteekt zijn families of kinderen zonder ouders.” Ook van de deze week overgestoken groep waren er dertig niet door familie begeleide kinderen.

Zanderig

Yuma is een ideale plek voor immigranten om zich door te graven, omdat het er heel zanderig is. „Dit oude stuk muur mist de verbeterde voet die de nieuwe prototypes van de muur wel hebben, waarmee het lastiger wordt om er onder door te graven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.