Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 22 jan 2019 / 11:35 uur

Het is kwakkelweer, voorlopig geen schaatsweer meer

De eerste sneeuw is gevallen, en code geel is van kracht. Wat kunnen we dinsdag verwachten? Volgens Jaco van Wezel, meteoroloog bij Weeronline, is de voorspelling dat er ongeveer 1 tot 3 centimeter sneeuw gaat vallen.

„In het westen van het land sneeuwt het nu op grote schaal. Heel veel valt er niet, maar de straten zullen wel wit kleuren.” Van Wezel vervolgt dat de sneeuwbui in de loop van de middag naar het midden van het land zal trekken. „De bui zal uiteindelijk de strook van Friesland en Noord-Brabant bereiken.”

Rekening houden met gladde wegen

In Drente en de Achterhoek zal het lange tijd droog blijven, maar ook daar wordt uiteindelijk sneeuw verwacht. „Als het daar begint met sneeuwen, zal het in het westen, met name in de randstad alweer droog zijn, en dat is gunstig voor de avondspits.”

Vanwege de lage temperatuur zal de sneeuw blijven liggen. „Het waait wel, dus op sommige plekken zal meer sneeuw liggen dan op andere plekken. Je ziet dan bijvoorbeeld kleine hoopjes sneeuw langs de kant van de weg.”

De voorspelling is dat we ook de rest van de week te maken krijgen met winters weer. Er bestaat een kans dat er vannacht een klein vlokje sneeuw gaat vallen, en woensdagochtend wellicht in Zeeland.

Schaatsen zit er niet in

Het zal de komende dagen vooral ’s nachts gaan vriezen. We moeten daarom rekening houden met gladde wegen. In het weekend wordt het overdag wel wat zachter, met temperaturen rond de vier graden.

„Het is kwakkelweer. Door het kleine laagje sneeuw hebben we vooral te maken met gladheid, maar missen we sneeuwpret, en schaatsen op natuurijs zit er voorlopig ook niet in.” De natuurschaatsers van afgelopen weekend schaatsten op een harde ondergrond. Schaatsen op bevroren wateren lijkt in ieder geval de aankomende tijd uitgesloten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het is kwakkelweer, voorlopig geen schaatsweer meer
Sluiten