Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 8 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Gezin op vakantie, gehandicapte man ‘steelt’ huis

Er kan bij je ingebroken worden, maar het kan ook nóg erger. Dat nóg erger gebeurde bij de familie Henson uit Georgia, zij keerden terug in Georgia na hun vakantie, waarna ze in een hele rare situatie terechtkwamen. Tot hun grote schrik waren de sloten van hun huis veranderd en bleek hun huis te zijn gekraakt door een man in een rolstoel.

Aan WSB-TV vertelt Janice Henson dat haar sleutels maar niet werkten toen ze bij haar huis kwam, toen ze op een man in een rolstoel stuitte die claimde dat het huis nu van hem was en dat hij een pistool bij zich droeg. Henson waarschuwde de politie omdat de man, de 26-jarige Jacob N., dreigde hen neer te schieten.

Eten weg, heringericht

De politie rukte in grote getale uit. Uiteindelijk moest er zelfs een SWAT-team aan te pas komen om door de voordeur te breken. Daarna lieten ze een robot binnen, die N. in het huis aantrof. Volgens de politie werd er geen wapen bij hem aangetroffen.

Henson heeft geen idee hoe lang N. al in hun huis was, maar ontdekte wel dat al het eten dat in het huis lag weg was en dat N. het huis al had heringericht.

„Hij had ook briefjes neergelegd waarop hij ons bedankte voor de sleutel en dat we hem daar lieten leven en dat het nu ‘zijn’ huis was", vertelt Henson. „Hij had alle foto’s verplaatst, alle lades geleegd… hij maakte het zijn eigen plekje."

De familie verblijft nu in een hotel tot het huis in de oude staat is hersteld. N. wordt beschuldigd van inbraak en zit op dit moment vast in de gevangenis. Het is niet duidelijk hoe N. het heeft gepresteerd om binnen te komen in het huis van de Henson’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.