Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Flat-earthers gaan cruisen, maar er is een probleem

Een groep van flat-earthers heeft zijn ‘grootste en beste avontuur tot nu toe’ aangekondigd. De Flat Earth International Conference heeft namelijk aangekondigd dat zijn leden, waaronder onder meer rapper B.o.B. en televisiepersoonlijkheid Tila Tequila, in 2020 op cruise gaan. Er is alleen wel één probleem.

De navigatie van een cruiseschip is namelijk volledig gebaseerd op de aanname dat de aarde rond is. Daarmee spreekt het dus direct het standpunt tegen wat deze mensen precies bij elkaar brengt: het geloof dat de aarde niet rond, maar plat is.

24 satellieten

Henk Keijer, een Nederlandse oud-kapitein die tegenwoordig werkzaam is in Amerika, legt aan The Guardian uit: „De reden dat er 24 satellieten gebruikt worden bij de navigatie, is dat de aarde rond is.”

„Er zijn minimaal drie satellieten nodig om de positie van één schip te bepalen. Maar als iemand aan de andere kant van de wereld zijn positie wil weten, moeten daar weer een aantal satellieten voor gebruikt worden", gaat hij verder. „Als de aarde plat zou zijn geweest, waren drie satellieten genoeg voor iedereen op aarde. Maar drie is niet genoeg, omdat de aarde rond is."

Een flinke domper dus voor de mensen op de cruise. De kans dat zij net de kapitein treffen die wél in een platte aarde gelooft, is volgens Keijer erg klein: „Ik heb pak hem beet 2 miljoen keer gevaren. En ik heb nog geen enkele kapitein ontmoet die gelooft dat de aarde plat is."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.