Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Familie neemt zondag afscheid van tweejarige Julen

In Málaga vindt zondagmiddag de begrafenis plaats van de 2-jarige Julen. Het is dan precies twee weken geleden dat de peuter op een onbewaakt moment in de put viel. Uit forensisch onderzoek bleek hij overleden door ernstig hoofdletsel en andere verwondingen als gevolg van de val.

Bloemen, kaartjes en knuffels

Voor de begrafenis zal er een religieuze ceremonie plaatsvinden, waarna Julen begraven zal worden op de begraafplaats van El Palo. Dat is een aan het strandgelegen volkswijk ten oosten van Málaga waar Julen woonde met zijn ouders.

De inwoners van Málaga en Totalán rouwen om de kleine Julen. Zaterdag ondertekenen zij massaal het condoleanceregister en betuigden zij steun aan de familie door het afgeven van bloemen, kaartjes en knuffels. Volgens Spaanse media wijken familieleden, vrienden en buren niet van de zijde van José en Victoria Roselló, de ouders van Julen. Zaterdag vergezelden zij hen naar het rouwcentrum waar hun zoontje opgebaard lag. Nabestaanden hebben de media gevraagd na de religieuze ceremonie – ten tijde van de begrafenis – hun privacy te respecteren.

Officiële rouw

De gemeenteraad van Málaga riep drie dagen van officiële rouw uit en zaterdagmiddag werd een minuut stilte gehouden. Ministers van de regioregering van Andalusië, de burgemeester van Málaga en de chef van de gezamenlijke provinciale brandweer brachten grote rouwkransen.

Na autopsie van het lichaampje van de 2-jarige Julen bleek dat de jongen bij zijn val herhaaldelijk stukken steen en andere harde objecten in de put raakte. Dit had verwondingen aan verschillende organen en/of lichaamsdelen tot gevolg. Het Spaanse persbureau EFE meldt op grond van gelijkwaardige bronnen dat Julen met zijn voetjes naar beneden en handjes omhoog in de put viel. Hij zou kort na zijn val zijn overleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.