Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 6 jan 2019 / 20:09 uur

Exodus in de VS? ‘Bijna 1 op de 6 wil het land uit’

Mensen die de Verenigde Staten binnenkomen tegenhouden, dat is al sinds het campagnevoeren een van de grote peilers van president Donald Trump sinds hij begon met campagnevoeren. Steeds meer Amerikanen lijken zich echter bezig te houden met het verlaten van het land.

Zestien procent

Tenminste als we op de peiling van het Amerikaans onderzoek- en adviesbureau Gallup moeten afgaan. Volgens dat bureau overweegt bijna 1 op de 6 mensen (zo’n zestien procent) om te emigreren uit de Verenigde Staten en dat is veel.

Dat blijkt als je het onderzoek legt naast vergelijkbare peilingen van Gallup tijdens de presidentsperiodes van George W. Bush en Barack Obama. Destijds lagen die percentages op respectievelijk 10 en 11 procent.

Opvallend zijn de uiteenlopende percentages in bijvoorbeeld verschillende leeftijdsgroepen. Zo overweegt 30 procent van de 15 tot 29 jarigen een vertrek, tegenover 8 procent van de 50 plussers. Ook willen vrouwen eerder het land uit (30 procent) dan mannen (13 procent). Ook mensen met lagere inkomens spelen meer met de gedachte om het land van the American Dream achter zich te laten.

Canada

De eerste optie van veel Amerikanen lijkt het buurland Canada. Toch is het nog maar de vraag of er echt zoveel mensen naar het noorden trekken. Want volgens Gallup blijft het vaak bij de wens om te vertrekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Exodus in de VS? ‘Bijna 1 op de 6 wil het land uit’
Sluiten