Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Evers gaat er voor tweede keer met RadioRing vandoor

Voor de tweede keer mocht het radioprogramma Evers Staat Op de Gouden RadioRing in ontvangst nemen. De Gouden RadioRing is de jaarlijkse publieksprijs voor het beste radioprogramma.

Humberto Tan reikte de prijzen uit op het Radio Gala in Hilversum. Andere kanshebbers waren Somertijd, Vroege Vogels, The Friday Move en Club Ondersteboven. Vorig jaar ging de prijs naar Ekdom in de ochtend, het programma van Gerard Ekdom op radio 2.

Vierduizend afleveringen

De eerste keer dat Evers de RadioRing voor zijn programma kreeg, was in 2006. Inmiddels is Evers gestopt met zijn programma, eind 2018 maakte hij de laatste aflevering; een marathon-uitzending van twaalf uur lang. Hij heeft meer dan vierduizend afleveringen van het programma gemaakt.

Er werden meerdere prijzen uitgereikt donderdagavond. De Zilveren RadioSter Vrouw ging naar Marieke Elsinga van Qmusic, Bram Krikke van SLAM! mocht zowel de Zilveren RadioSter voor beste radiopresentator als de Marconi Award voor aanstormend talent in ontvangst nemen.

NPO Radio 2 kreeg de Marconi Award voor beste zender, BNR won er een voor de app BNR Smart Radio. Willem van Kooten, grondlegger van de hitradio, kreeg tijdens het gala de Marconi Oeuvre Award uitgereikt, uit handen van Lex Harding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.