Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Efteling-personeel brengt gestrande bezoekers thuis

Je hebt vandalen die nieuwjaarsnacht zien als de gelegenheid om vuurwerk naar hulpverleners te gooien, maar je hebt ook helden die het nieuwe jaar gelijk goed beginnen door hun beste beentje voor te zetten. Zoals een groep medewerkers van de Efteling bijvoorbeeld. Zij speelden tijdens nieuwjaarsnacht gratis voor taxi en brachten bijna tweehonderd parkbezoekers naar huis.

Goede service

Voor de bezoekers zou maandagnacht rond één uur een bus klaarstaan om ze naar huis te brengen na een groot oud en nieuw feest in het pretpark. Maar toen ze bij de bushalte aankwamen, was daar geen bus te bekennen. Er bleek iets mis te zijn gegaan, meldt Omroep Brabant.

Het personeel van de Efteling besloot daarop pas echt goede service te leveren door de parkbezoekers thuis te brengen. De medewerkers gebruikten hun eigen auto’s om iedereen te kunnen vervoeren. Met zo’n 50 tot 60 auto’s, van Range Rovers tot Suzuki’s, werd iedereen weer veilig thuisgebracht.

Bij de Efteling zijn ze, net als de bezoekers, heel blij met de actie van het personeel: „Je wilt niet dat een gast na een geslaagde avond met een vervelend gevoel naar huis gaat”, zegt een woordvoerder tegen Omroep Brabant. Het is vooralsnog niet bekend waarom de busjes niet kwamen opdagen.

De Efteling was geopend voor bezoekers tijdens de jaarwisseling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.