Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 9 jan 2019 / 15:28 uur

Drie buizerds dood door vergiftigd vlees natuurpark

De politie is een onderzoek gestart nadat er drie dode buizerds werden aangetroffen in Oost-Groningse natuurgebied De Hoogte.

Deze roofvogels zijn vermoedelijk om het leven zijn gekomen nadat ze kippenvlees hadden gegeten dat door een dierenbeul met gif was behandeld en achtergelaten in het groene gebied.

Giftige kip

Het natuurgebied wordt onderhouden door Staatsbosbeheer en is populair onder wandelaars en hondenbezitters. Tegen Het Streekblad vertelt boswachter Annet de Jong dat baasjes die hun hond uitlaten in het gebied extra waakzaam moeten zijn. Het vlees is namelijk niet alleen gevaarlijk voor roofvogels maar ook voor honden.

Of de drie havikachtigen echt om het leven zijn gekomen door het gif moet nog worden uitgewezen. Hiervoor worden de karkassen onderzocht in een laboratorium. Het vermoeden dat hier een bewuste actie met gif achter zou zitten worden versterkt door de vondst van kippenvlees in de buurt en een vreemde lucht rond de overleden vogels.

Buizerds zijn niet door iedereen geliefd, de roofvogels kunnen vooral voor duivenmelkers en eigenaren van een volière’s een behoorlijke bedreiging zijn. Staatsbosbeheer werkt samen met de politie om erachter te komen wie het vlees in De Hoogte heeft achtergelaten.

Reageer op artikel:
Drie buizerds dood door vergiftigd vlees natuurpark
Sluiten