Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 jan 2019 / 15:25 uur

Dodental explosie Mexico loopt op

Het dodental bij een explosie in een pijpleiding in Mexico loopt nog altijd op. Inmiddels zijn er al 79 mensen overleden. Volgens de Mexicaanse minister van Gezondheid liggen er nog 66 mensen in ziekenhuizen.

Metershoge vlammen

Een leiding met brandstof zou zijn gescheurd. Toen mensen probeerde containers met brandstof te vullen bij het lek, explodeerde de leiding. Op de Mexicaanse televisie was te zien dat vlammen meters hoog de lucht in schoten. Veel mensen liepen door de explosie brandwonden op.

Dodental explosie Mexico loopt op
Bij de explosie kwamen 79 mensen om het leven / ANP

Het incident vond plaats bij het dorpje Tlahuelilpan in het midden van Mexico. Niet ver ervandaan ligt een raffinaderij van staatsoliebedrijf Pemex. Volgens het concern ging het om een illegale tap. Illegaal tappen komt vaker voor in Mexico. Bendes proberen illegaal benzine af te tappen en de brandstof te verkopen op de zwarte markt.

De regering onder leiding van de linkse president Andres Manuel Lopez Obrador heeft daarom een aantal leidingen en raffinaderijen gesloten en laat de brandstof in bewaakte tankwagens vervoeren. Die aanpak zorgt echter voor een tekort bij meerdere tankstations.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dodental explosie Mexico loopt op
Sluiten