Metro
Metro Nieuws 17 jan 2019 / 15:22 uur

Code geel zorgt voor drukke avondspits

Het moet druk worden op de weg vanavond. Volgens Rijkswaterstaat ontstaan de eerste files al voor vieren en zullen die pas na zevenen oplossen. En dat heeft alles te maken met het afgekondigde code geel van vanavond.

Code geel

Hè, code geel? Ja, voor vanavond is er code geel afgekondigd, schrijft Weeronline. Het wordt namelijk onstuimig met veel wind en winterse buien. Onweer, hagel en (natte) sneeuw niet uitgesloten. Ook kan het glad op de wegen worden. Dat heeft te maken met een nat wegdek, wat kan opvriezen. Rijkswaterstaat adviseert de reiziger daarmee rekening te houden.

Ook morgen blijft het een beetje winters met regen en blijft het licht vriezen. Daarna blijft het veelal droog en ligt de temperatuur rond de 0 graden.

Voor volgende week kan het twee kanten op: of het wordt zachter met regen, of het wordt kouder en het blijft droog. In dat laatste scenario is er ruimte voor ijsdagen, die Piet Paulusma eerder al voorspelde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Code geel zorgt voor drukke avondspits
Sluiten