Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Code geel voor gevaarlijk weer nog van kracht

Weggebruikers moeten woensdagochtend rekening houden met gladheid. Tot 12.00 geldt code geel voor gevaarlijk weer, dit meldt het KNMI.

De gladheid komt door sneeuwresten en door wat nieuwe sneeuw in het noordoosten en Zeeland. Op veel plaatsen wordt gestrooid, maar het zout werkt pas als het goed wordt ingereden. Volgens het KNMI verdwijnt het gevaar in de loop van de dag. Dinsdagavond werd er al gesproken van een extreem drukke avondspits, met op het hoogtepunt bijna 2300 kilometer file.

Normale dienstregeling

De NS rijdt vandaag weer volgens de normale dienstregeling. Dinsdag werd uit voorzorg zo’n twintig procent van de treinen geschrapt, om eventuele problemen door de sneeuwval beter te kunnen opvangen.

Problemen trams

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB kampt opnieuw met problemen, waardoor woensdagochtend minder trams rijden. De stroomstoring die de vervoerder dinsdag parten speelde, heeft een defect veroorzaakt in een transformator bij de remise aan de Havenstraat. Daardoor kunnen maar op halve kracht trams naar buiten worden gestuurd, twittert de GVB.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.