Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Baby in vuilniszak gevonden langs de kant van de weg

In Zuid-Afrika is onlangs een pasgeboren baby in een vuilniszak langs de kant van de weg gevonden. De baby werd ontdekt vlak voor het moment dat de vuilniswagen langskwam om het vuil op te halen. De moeder is inmiddels gearresteerd voor poging tot moord.

Het was de plaatselijke schroothandelaar die gehuil uit de vuilniszak hoorde komen. RTL Nieuws schrijft dat er alarm werd geslagen bij het particuliere beveiligingsbedrijf Reaction Unit South Africa (Rusa). Al snel bleek het om een baby te gaan.

De moeder van het kindje

De baby was pas enkele uren oud, en gewikkeld in een spijkerbroek. „De navelstreng zat nog aan de placenta vast. Het kindje is gelijk onderzocht en bleek geen verwondingen te hebben” aldus Rusa op Facebook.

Let op de beelden kunnen als schokkend worden ervaren. 

https://www.facebook.com/ReactionUnitSouthAfrica/videos/300413357287375/

Medewerkers van Rusa wisten de moeder van het kindje te achterhalen door omstanders te vragen welke Indiase vrouw in de omgeving hoogzwanger was, of onlangs was bevallen. Dit vanwege de Indiase, uiterlijke kenmerken van de baby. Ze bleken in de goede richting te zoeken, want nog geen 100 meter verderop bleek een moeder van Indiase afkomst te wonen.

Aanvragen voor adoptie

De moeder gaf uiteindelijk toe haar zwangerschap verborgen te hebben gehouden. „Ze deed dit omdat haar kinderen van twee verschillende vaders waren. Ze slaagde erin om in de badkamer te bevallen op het moment dat haar 11-jarige zoon en haar 9-jarige dochter op school zaten.”

De vrouw is gearresteerd en wordt verdacht voor poging tot moord. Na het bericht van Rusa op Facebook stroomden er vanuit de hele wereld zeker 420 aanvragen voor adoptie binnen. Deze zijn doorgestuurd naar hulpverleners.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.