In het nieuws

Altijd een happy ending op Hotelnacht

Ondertussen op het dak van DoubleTree by Hilton / Foto HBMEO Alexander Sporre

Foto van 'Iris Hermans'

21 JAN 2019

Van de opblaasflamingo-fetisjist tot action hero-wannabe en van luxecliché bubbels en kaviaar tot Berliner-trio bockworst, bier en Berghain-techno: tijdens Hotelnacht was er voor iedereen wel een happy ending te vinden in Amsterdam, inclusief Metro’s Iris.

Gezellig samen borrelen / Foto HBMEO Alexander Sporre

Op het dak

„Als je het niet heel erg vindt, ga ik éven blote mannen spotten”, en weg is hij. ,,Houd me op de hoogte, wil je?”, roep ik mijn nieuwe Hotelnachtvriend na. Ik sta bovenop het DoubleTree by Hilton, op deze zaterdagavond het dampende en stomende epicentrum van de stad. Het kwik is intussen de min één gepasseerd en de een bubbelt in het bad, een ander roostert een marshmallowstok in het vuur. Bijna iedereen loopt als extra warmtelaag in een comfortabele witte badjas rond, die extreem pluist op de kleding eronder, maar dat weet op dat moment nog niemand.

Hot stel / Foto HBMEO Alexander Sporre

,,Nou. Ze hebben allemaal een zwembroek of gewoon hun boxer aan.” Teleurgesteld komt hij weer terug. Waarom heet het dan de Naked Rooftop Jaccuzzi Party, vragen we ons af, maar een blik op het geschonken drankmerk hier en het eureka-moment laat niet lang op zich wachten. Ondanks de zwemkleding, stijgt de temperatuur tot ongekende hoogte in de twee jacuzzi’s en nieuwe vriendschappen, zij het voor een nacht, liggen zichtbaar binnen handbereik. ,,Kom er ook in”, spettert een man me nat. ,,Ja, kom”, zegt zijn vriend. Dubbel verleidelijk, maar het volgende hotelfeestje wacht.

Alles uit de hotelkast

Team groen (petje was verplicht) / Foto HBMEO Alexander Sporre

Door heel de stad hebben hotels alles uit de kast gehaald om bezoekers te verrassen. Voor de adrenalinejunkies is er een lasergame-strijdveld ingericht in de Sint Olofskapel, waar je ook vanaf de zijlijn kunt toekijken met in plaats van een geladen geweer een Gin-Tonic in je hand (allebei mag niet), voor hen met een hang naar nostalgie en hamburgers, is de bar van het Pulitzer omgetoverd tot een Grease-decor, inclusief T-birds-barmannen en een jukebox vol muziek, van Buddy Holly tot Armin van Buuren.

Best kaviaardig

In hotel Pestana Amsterdam wordt geborreld met champagne als aperitief en kaviaar als snack. Vijf gram per hapje, rechtstreeks op je hand gedeponeerd door Arman de kaviaarman. Nu kun je het er zo met je mond vanaf eten, legt hij geduldig uit. Net zoals de zout bij tequila dus, maar dat vindt hij niet zo’n goede vergelijking. ,,Dit is de traditionele manier van kaviaar eten en veel eleganter dan met een lepel.” Ik lik de klodder zwarte bolletjes gulzig van mijn hand. ,,Normaal gesproken dan.”

Kaviaarman Arman

De drie B’s

De b van bockworst in Vermeer/ Foto HBMEO Alexander Sporre

Bij restaurant Vermeer worden bier, bockworst en Berghain-techno geserveerd. De keukenklapdeuren zwaaien open en dat de leukste feestjes altijd in de keuken beginnen en/of eindigen, daar is dit restaurant met zijn bevlogen chef-kok Chris Naylor het levende en levendige bewijs van. Op het repeterende geluid van de duistere baslijnen worden de worsten door de kokscrew gesneden en drinken de bezoekers hun bier. ,,Dit wil je toch je hele leven als achtergrondmuziek bij alles wat je doet?”, mijmert een jongen hardop. Zijn vrienden knikken instemmend, ,,ja man, mooi gesproken.”

Houten vork met worst prikken met Vincent van Dijk, organisator Hotelnacht

Beesten

,,Ik neem hem straks mee naar huis, hoor, er zijn er toch genoeg.” Voor me staat een meisje met rode krullen en een roze opblaasflamingo, die ze stevig om haar nek heeft geslagen. Ook giraffes en papegaaien passeren de revue, evenals een horde aan onesies en dierenprints en flink wat aangeschoten wild. De Animal Party in de Renaissance Koepelkerk haalt het beest in de feestganger naar boven en op de dansvloer worden paringsdansen tussen bronstige baardmannen onderling en/of jippige meisjes met glittertops uitgevoerd, die al snel resulteren in mondelinge acties. ,,Kom je bij me logeren?” wordt in menig oor gefluisterd, ,,ik heb een hele mooie kamer.”

Foute shirts, goeie gasten in de Koepelkerk / Foto HBMEO Alexander Sporre

Hoogtepunt

De champagneboom / Foto HBMEO Alexander Sporre

Op vakantie in eigen stad, noemt organisator Vincent van Dijk Hotelnacht. Het geluid van rolkoffers door de straten klinkt hem als muziek in de oren en in het hotel-hoppen is hij inmiddels meester. ,,Mijn persoonlijke record ligt op tien.” Zoals elk jaar wil hij ook nu het liefst zoveel mogelijk hotels aantikken, dus het wordt overal ‘handje, drankje en door’, al bleef hij die memorabele Hotelnacht twee jaar geleden wel ergens iets langer dan gepland. De poolparty van het Amstelhotel dat eenmalig de zwembaddeuren opende, is voor hen die erbij waren, nog altijd een waar Hotelnachthoogtepunt. ,,Het was fantastisch”, zwijmelt hij weer even weg. De champagne werd constant bijgevuld, de bitterballen bleven maar komen, ,,we zijn daar denk ik wel twee uur blijven hangen!” Ook deze editie is hij weer blij verrast door de originaliteit van de deelnemende hotels, ,,het is zo mooi om te zien dat ze echt hun best doen om zich te onderscheiden, ik ben nu al nieuwsgierig naar volgend jaar.”

Team groen (petje was verplicht) / Foto HBMEO Alexander Sporre

Special price for you my hotelfriend

Tijdens Hotelnacht kun je voor een speciale prijs een nachtje slapen in een luxe en/of bijzonder hotel. Meer dan 30 hotels deden dit jaar mee aan Hotelnacht. In totaal bleven deze zevende editie zo’n 3.000 mensen, veelal Amsterdammers, slapen en trokken meer dan 7.800 mensen van hotelfeestje naar hotelfeestje. Op zondag waren er nog diverse brunches en borrels en konden mensen op excursie naar Amsterdam Noord.

Het beest kwam naar boven / Foto HBMEO Alexander Sporre


Israël vernoemt nieuwe nederzetting naar Trump

Israël vernoemt nieuwe nederzetting naar Trump

Premier Benjamin Netanyahu onthulde op feestelijke wijze een groot bord met het opschrift 'Trump Heights'. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 MIN

Israël vernoemt een nieuwe nederzetting op de Golanhoogten naar de Amerikaanse president Donald Trump. Premier Benjamin Netanyahu onthulde op feestelijke wijze een groot bord met het opschrift 'Trump Heights' (Trumphoogten) op de plek waar de gemeenschap moet komen.

Het Israelisch kabinet kwam in het gebied bijeen in een tent voor de onthulling. „De Golan is van Israël en dat zal altijd zo blijven", verkondigde Netanyahu. Hij noemde Trump „een erg goede vriend van Israël die een ongekend besluit heeft genomen."

Strategisch belangrijk


Plassende toerist valt van berg in Oostenrijk

Plassende toerist valt van berg in Oostenrijk

De berg waar het ongeluk gebeurde. Foto: Wikimedia Commons

Foto van 'Metro'

55 MIN

Een toerist met hoge nood is in Oostenrijk van een berg gevallen. De Duitser stond midden in de nacht op om te plassen, maar verloor zijn evenwicht en viel vervolgens 100 meter naar beneden.

De man verbleef in een hutje op de 1600 meter hoge berg Feuerkogel, waar het ongeluk gebeurde. Door de val raakte hij alleen lichtgewond, maar hij kon niet meer zelf omhoog klimmen.

Reddingswerkers


Helft festivalgangers draagt geen oordoppen, maar...

Helft festivalgangers draagt geen oordoppen, maar...

Met oordoppen met muziekfilter hoor je de muziek nog steeds goed. / Paul Bergen | ANP

In samenwerking met Veiligheid.nl

GISTEREN

Niets is zo fijn als een concert pakken of dansen op een festival. Maar toch moet je opletten: te lang luisteren naar te harde muziek brengt namelijk risico’s met zich mee voor je gezonde gehoor. Het kan zelfs onomkeerbare gehoorschade opleveren.

Oordoppen helpen, maar uit onderzoek blijkt dat iets meer dan de helft van de bezoekers nooit oordoppen draagt. De Plug in Party on Movement wil daar verandering in brengen.

Ambassadeur worden?


Dolfijnen spoelen in grote getalen aan bij kust VS

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

1 UUR

In de Verenigde Staten staat men voor een apart verschijnsel. Sinds februari spoelen er namelijk massaal dolfijnen aan in het zuidelijke kustgebied met de staten Florida, Louisiana en Mississippi, die grenzen aan de Golf van Mexico.

Tot nu toe gaat het om 260 stuks, dat is meer dan drie keer zoveel als normaal in diezelfde periode. Het aantal ligt zelfs hoger dan tijdens de beruchte BP-ramp van 2010. Toen ging het om 91 aangespoelde dolfijnen in een korte periode.

Zoet water


Likeability of5

Metrofans opgelet: we zijn op zoek naar jou!

Foto van 'Metro'

12 JUN 2019

Pakte jij in 1999 al onze krant uit de bakken op het station? Is er een Metro-verhaal dat jou altijd is bijgebleven? Of maak jij regelmatig vrienden, buren of collega’s blij met onze krant?

Op vrijdag 21 juni vieren we onze 20ste verjaardag en daarom brengen we een feestelijke jubileumeditie uit. Hiervoor zijn we op zoek naar verhalen van onze lezers en fans (vanaf het eerste uur).

Dus: heb jij een Metro-verhaal dat je graag met ons wilt delen? Stuur dan uiterlijk dinsdag 18 juni jouw verhaal in een word-document, met daarbij je naam en een profielfoto naar marketing@metronieuws.nl


like
user_d9fa564f5b5c15332f50e8996b096ed6c4014460_avatar

Aanslag Bataclan krijgt 3,5 jaar later nieuwe dode

Bataclan/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

3 UUR

Guillaume Valette overleefde in november 2015 zonder kleerscheuren de aanslag op Bataclan. Althans, zonder fysieke schade. Mentaal herstelde hij nooit volledig van de terroristische aanval. Het leidde er toe dat hij in 2017 zelfmoord pleegde.

Zijn ouders weten zeker dat hij niet 'gewoon' depressief was, maar dat hij een slachtoffer van de terroristen was, net als de doden, net als de slachtoffers met lichamelijk letsel. „Geestelijke schade kan een persoon net zo hard treffen als een geamputeerd been of een verloren oog", zo stelt hun advocaat.

Officieel slachtoffer


Ben jij ook jarig op 21 juni?

Foto van 'Metro'

11 JUN 2019

Metro viert op vrijdag 21 juni haar 20ste verjaardag! Omdat delen van nieuws in ons dna zit, willen we graag deze speciale dag samen met jou vieren!

Wij feliciteren daarom iedereen die óók op 21 juni jarig is in onze speciale Metro-feesteditie. Hoe tof is het als alle andere lezers jou straks spontaan in de trein gaan feliciteren?

Dus: ben je jarig op 21 juni en wil je dit aan heel OV-reizend Nederland laten weten? Stuur dan uiterlijk dinsdag 18 juni een leuke foto van jezelf, je naam en geboortejaar naar marketing@metronieuws.nl.


Uruguay en Argentinë zitten zonder stroom

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 14:39

Heel Argentinië en Uruguay zitten zonder elektriciteit, meldt een belangrijke stroomleverancier in de Zuid-Amerikaanse landen. Ook delen van Brazilië, Chili en Paraguay zitten in het donker, rapporteert de BBC. Argentinië en Uruguay tellen samen circa 48 miljoen inwoners.

De elektriciteit viel in de vroege ochtend (plaatselijke tijd) uit. Treinen kwamen tot stilstand en de verkeerslichten vielen uit. Inwoners van delen van Argentinië zouden zondag naar de stembus gaan voor lokale verkiezingen.

Luchthaven


Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

12 JUN 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


Namibië verkoopt duizend wilde dieren door droogte

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 13:54

Het door droogte geteisterde Namibië heeft toestemming gegeven voor de verkoop van zeker duizend wilde dieren, waaronder olifanten en giraffes. Met de verkoop willen de autoriteiten voorkomen dat dieren sterven en een miljoen euro ophalen voor natuurbeheer, zei een woordvoerder van het ministerie van Milieu.

Uithongering

„De omstandigheden voor de grazers is in de meeste parken heel slecht en als we het aantal dieren niet terugbrengen, leidt dit tot uithongering", zei de woordvoerder. Vorig jaar stierven al bijna 64.000 dieren door de droogte.


Breedste vliegtuig ter wereld na een vlucht te koop

De Stratolauncher/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 13:39

Het breedste vliegtuig ter wereld is na een vlucht alweer te koop aangeboden. De Stratolauncher kan je ophalen als je bereid bent om 400 miljoen dollar (omgerekend ongeveer 357 miljoen euro) uit te geven.

Raket lanceren

De Stratolauncher is geen allerdaagse vliegtuig waarmee je even een vlucht maakt van Amsterdam naar Barcelona. Het toestel is namelijk ontwikkeld om een raket te lanceren op 10 kilometer hoogte. Dit kost een stuk minder brandstof, dan wanneer een raket vanaf de grond zou worden afgeschoten.


Jaar lang geen olifanten gedood in Afrikaans park

Jaar lang geen olifanten gedood in Afrikaans park

/ Colourbox

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 12:24

Het zou eigenlijk geen hoogtepunt moeten zijn, maar is dat wel. Al meer dan een jaar is er in een van de grootste parken van Afrika geen enkele olifant gedood. Het gaat om een gebied dat groter is dan Zwitserland, waar in voorgaande jaren duizenden dieren geslacht werden.

Geen kans

Voorheen waren er veel stropers actief in het gebied. Nu wordt er door de politie op een nieuwe manier gecontroleerd, waardoor de stropers geen kans meer zouden krijgen. Zo wordt er nu zowel in de lucht en te voet gesurveilleerd, hoewel het moeilijk blijft om het grote gebied te beslaan, schrijft ABC News.


Man denkt villa te kopen, maar krijgt 30 cm land

Man denkt villa te kopen, maar krijgt 30 cm land

Het mooie stukje gras is nu van hem / Screenshot Sun Sentinel

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 11:22

Als iets te mooi om waar te zijn lijkt, is het dat ook meestal. Daar is een man uit Zuid-Florida wel achtergekomen. Hij dacht een ontzettend goede deal te hebben gesloten voor een villa, maar de vork zat toch even anders in de steel.

Opgelicht

De man bood op een mooie villa in een online veiling en dacht met een paar duizend euro een mooie deal te hebben gesloten. Zijn droomhuis bleek echter te bestaan uit een stukje land van 30 centimeter breed bij 30 meter lang. Wat dat fantastische stukje land waard was? Een bescheiden 44 euro.


Van der Weijden heeft zin in 2e Elfstedenzwemtocht

Van der Weijden heeft zin in 2e Elfstedenzwemtocht

Van der Weijden tijdens de eerste poging / ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:36

Maarten van der Weijden heeft er vertrouwen in dat hij dit jaar de finish van zijn Elfstedenzwemtocht gaat halen. Vrijdag 21 juni gaat hij weer het water in en doet hij opnieuw een poging om de Elfstedentocht in het water af te leggen. Daarmee wil hij geld ophalen voor kankeronderzoek.

„Ik hoop natuurlijk op een soortgelijk bedrag als vorig jaar", aldus Van der Weijden. Toen werd er ruim 5 miljoen opgehaald. „Maar dat was toen wel een enorm bedrag. Alle beetjes helpen, dus we zullen overal blij mee zijn."

Zwemmen is niet leuk


Honderdduizenden mensen zien voetbalvrouwen winnen
Likeability of5

Twee miljoen mensen zien voetbalvrouwen winnen

De voetbalvrouwen voorafgaand aan een wedstrijd / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:49

Ruim 2,2 miljoen mensen hebben de Nederlandse voetbalsters zaterdag hun tweede wedstrijd op het WK zien winnen. Zaterdagmiddag keken 2.260.000 mensen naar de wedstrijd tegen Kameroen. Dat zijn er meer dan bij de eerste wedstrijd.

Best bekeken

Bij de openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland stemden 1,6 miljoen mensen af op de Oranje Leeuwinnen. Die wedstrijd viel overigens op een dinsdag, terwijl de tweede wedstrijd op een zaterdag was.


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Eerste lopers Nacht van de Vluchteling over finish

Eerste lopers Nacht van de Vluchteling over finish

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:30

Tegen acht uur 's ochtends zijn de eerste lopers van de Nacht van de Vluchteling de finish over gekomen. Om twaalf uur 's nachts begonnen zij met lopen, om geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen.

Zaterdagavond werd duidelijk dat er al 1,5 miljoen euro is opgehaald door de wandelaars. Om middernacht gingen er 5600 lopers van start, om 40 kilometer te gaan lopen.


London maakt borst nat voor eerste chihuahua-café

In London staat de 21ste de chihuahua centraal /Getty Images

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Inmiddels heeft elke middelgrote Nederlandse provinciestad wel een kattencafé, dus dat is geen nieuws meer. Aan de overkant van de Noordzee opent echter een knuffelcafé dat Metro UK in elk geval nooit eerder tegenkwam.

Op vrijdag 21 juni staat alles in het teken van de Mexicaanse diva onder de hondenrassen: de chihuahua. Zowel bezitters als liefhebbers worden in The Happenstance uitgenodigd voor deze unieke en eenmalige happening.

Een chihuahua en een cocktail bedoeld voor mensen /Unsplash, Tamara Bellis


Kattenfilter verstiert livestream minister Pakistan

Een uitermate gek gezicht op een van de uitzendkanalen van de Pakistaanse PKI /Twitter

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Een van de leukste dingen aan live-uitzendingen - voor de kijkers althans - is dat er van alles mis kan gaan. Vrijdag werd dit maar weer eens bevestigd tijdens een livestream van de Pakistaanse regeringspartij Pakistan Tehreek-e-Insaf's (PKI) die werd gedeeld op Facebook.

Door een foutje was onder meer enige tijd een minister met kattenoortjes en snorharen te zien. Iemand was vergeten om een kattenfilter uit te zetten voordat de uitzending begon. En dit resulteerde in een hard gelach onder de kijkers en daarna het hele internet, zo meldt News18.


'FvD-leider Baudet staande gehouden op scooter'

Thierry Baudet in de Tweede Kamer zonder snorscooter/ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Het Amsterdamse raadslid Jan-Bert Vroeger (D66) plaatste zaterdagavond een foto op Twitter van een scooterrijder die werd staande gehouden door handhavers van de gemeente, zo meldt AT5.

In zijn tweet verwijst hij naar zijn mede-raadslid Annabel Nanninga van FVD. Is haar partijleider 'slachtoffer' geworden van het strenge boetebeleid waar zij zo voor pleit? Volgens Vroege zou dit zaterdagavond wel eens het geval kunnen zijn.