Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 21 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Aanhoudingen na ‘kopschopvideo’ Spijkenisse

De politie in de regio Rotterdam heeft maandagavond twee jongemannen aangehouden die ervan worden verdacht een leeftijdsgenoot ernstig te hebben toegetakeld, zo meldt RTV Rijmond.

In een filmpje dat circuleerde op sociale media en videowebsite Dumpert is te zien hoe een tiener rake klappen krijgt van twee jongens. Dit gaat er allesbehalve zachtzinnig aan toe, hij wordt in zijn gezicht geslagen en tegen de grond gewerkt. Als hij op de grond ligt wordt er ook nog op hem ingetrapt.

Aanhouding

Nadat de beelden online kwamen, werd er met grote afschuw reageert. Ook de politie kreeg de beelden onder ogen en zij gingen over tot het plaatsen van een opsporingsbericht. Volgens buurtbewoners was de wijk Waterland in Spijkenisse op de video te herkennen.

Twee pubers van veertien en zestien jaar oud meldden zich maandagavond zelf op het politiebureau omdat zij iets met de zware mishandeling te maken zouden hebben. Ondertussen gaat het onderzoek naar de toedracht van het geweldsincident door, de politie onderzoekt nog of er meer verdachten zijn.

Er is eveneens contact gelegd met het slachtoffer. Hoe hij er aan toe is, werd niet bekend gemaakt. De beelden die rondgaan laten weinig aan de verbeelding over en kunnen als schokkend ervaren worden.

https://twitter.com/miekmiek/status/1087426639536054273

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.