Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Aan ontvoerder ontsnapt meisje krijgt zelf tipgeld

De 13-jarige Jayme Closs wist na 88 dagen aan haar kidnapper, en de moordenaar van haar beide ouders te ontkomen. Zij krijgt nu zelf het tipgeld van Kalkoenbedrijf Jennie-O uitgereikt, ter waarde van 25.000 dollar.

Drie maanden opgesloten

Het kalkoenbedrijf stelde het tipgeld ter beschikking in de hoop dat het tot de vondst van Closs zou leiden. De ouders van Closs waren werkzaam bij het bedrijf. Omdat zij zelf wist te ontsnappen, werd besloten dat het tipgeld aan het meisje zelf toekwam. Zij mag het geld gaan gebruiken om een toekomst op te bouwen.

Closs werd op 15 oktober ontvoerd, door de 21-jarige Jake Patterson. Patterson had kort daarvoor de ouders van het meisje om het leven gebracht. Volgens CNN zat Closs drie maanden opgesloten in het huis van haar ontvoerder.

Leven opbouwen

Steve Lykken, directeur van het kalkoenbedrijf, wil een fonds voor Closs gaan opzetten. „Hoewel we nog steeds treuren om het verlies van Kim en Denise zijn we dankbaar voor Jayme’s dappere ontsnapping.” De directeur vervolgde dat hij hoopt dat het meisje met geld haar leven weer kan opbouwen en „in haar huidige en toekomstige uitgaven kan voorzien.”

Na de ontsnapping van Closs werd Patterson gearresteerd. Hij wordt vervolgd voor moord en ontvoering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.