Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 dec 2018 / 08:29 uur

Zeker 168 doden door tsunami Indonesië

Door de tsunami die zaterdagavond de stranden bereikte rond de Straat van Soenda in Indonesië zijn zeker 168 mensen om het leven gekomen. Volgens de autoriteiten worden nog minstens dertig mensen vermist.

De tsunami bereikte Java om half tien ’s avonds met een negentien meter hoge muur van water. Zeker 430 huizen en negen hotels zijn zwaar beschadigd. Het zwaarst getroffen is de regio Pandeglang op Java, waarin onder meer het nationale park Ujung Kulon ligt en een aantal populaire stranden.

Vakantiegangers

Na de tsunami in Indonesië zijn er vooralsnog geen berichten over Nederlandse slachtoffers. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt wel in nauw contact te staan met de Nederlandse ambassade in Jakarta. Reisorganisatie Thomas Cook heeft in het getroffen gebied momenteel geen vakantiegangers zitten, laat een woordvoerster desgevraagd weten.

Ook een woordvoerster van reisorganisatie TUI zegt niets over Nederlandse getroffenen te hebben vernomen.

Rutte betuigt medeleven

Premier Mark Rutte heeft de Indonesische president Joko Widodo zijn condoleances overgebracht na de tsunami die het land zaterdagavond trof. ,,Weer is Indonesië getroffen door een verschrikkelijke natuurramp. Gedachten zijn bij de slachtoffers van de tsunami in de Straat van Soenda, bij Java en Sumatra”, liet Rutte via Twitter weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeker 168 doden door tsunami Indonesië
Sluiten