Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 15 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Voorlopig laatste koude dag, met kans op sneeuw

Keek jij er door de koude temperaturen de afgelopen dagen al naar uit om sneeuwpoppen te maken? Dan heb je geluk. Op deze voorlopig laatste koude dag is er namelijk kans op sneeuw.

Een sneeuwdekje

Met 1 tot 3 graden is dit de laatste opeenvolgende koude dag deze week. Door de koude zuidoostenwind ligt de gevoelstemperatuur rond -3, meldt Weeronline. Vanavond is er kans op (natte) sneeuw. Een neerslaggebied verdrijft dan langzaam de koude lucht en er zal wat sneeuw vallen. In de noordoostelijke helft kan zelfs een sneeuwdekje ontstaan.

In Groningen en het oosten van Drenthe zal de neerslag pas aan het einde van de nacht vallen. In het noorden, midden en oosten valt sneeuw bij temperaturen rond het vriespunt en kan een sneeuwdekje tot circa 3 centimeter ontstaan. In het westen en zuiden gaat de sneeuw over in regen en zal het eventuele sneeuwde aan het eind van de nacht alweer verdwenen zijn.

Gladde wegen

Het KNMI waarschuwt automobilisten rekening te houden met gladheid. Door de winterse neerslag is de kans op gladheid enorm.

Vanaf morgen zullen de temperaturen weer stijgen. In de ochtend ligt het kwik nog rond het vriespunt, maar ’s middags wordt het tussen de 5 en 8 graden. Op de meeste plaatsen zal het droog zijn. De dagen daarna is het licht wisselvallig en stijgt de temperatuur naar 6 tot 9 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.