Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 dec 2018 / 06:42 uur

Verdachte stuurde dreigfoto naar 16-jarige scholiere

De man die verdacht wordt van het doodschieten van de 16-jarige Rotterdamse scholiere, zou eerder een dreigfoto hebben gestuurd. Dat schrijft de Telegraaf op basis van politiebronnen. Op deze foto stond hij afgebeeld met wapens.

Vuurwapens

De 16-jarige Humeyra had zich al eerder bij de politie gemeld met de gewelddadige foto, waarop de man met twee vuurwapens poseert. De 31-jarige Bekir E. zou één van die wapens hebben gebruikt om het meisje te doden. Een van de vuurwapens werd bij de arrestatie in de auto van de verdachte gevonden.

Dinsdagmiddag werd de scholiere in de fietsenstalling van het Rotterdamse Designcollege doodgeschoten. Meerdere leerlingen zagen het gebeuren. Er is nog geprobeerd het meisje te reanimeren, maar dat was tevergeefs. De 31-jarige Bekir E. sloeg op de vlucht, maar kon later worden ingerekend.

Stalking

De man zou een relatie met Humeyra hebben gehad, maar het meisje zou het hebben uitgemaakt. Het lijkt erop dat de man haar daarna niet met rust liet, het meisje had namelijk diezelfde middag een afspraak bij de politie voor stalking. De politie was namelijk naar aanleiding van de dreigfoto’s een onderzoek gestart, dat die middag verder zou worden opgepakt. Het meisje had vorige week nog aangifte voor stalking gedaan.

De Rotterdammer viel het meisje volgens bekenden al twee jaar lastig, ook had hij een contactverbod opgelegd gekregen. Hij is tevens een bekende van de politie: hij werd afgelopen zomer veroordeeld en stond nog onder toezicht van reclassering. Hij was veroordeeld voor bedreiging en mishandeling van Humeyra, hij had een contactverbod.

Woensdag werd Humeyra herdacht op school. Leerlingen en docenten zijn diep geschokt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verdachte stuurde dreigfoto naar 16-jarige scholiere
Sluiten