Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Verdachte opgepakt voor 14-jaar oude moord

Er is een verdachte aangehouden in een 14-jaar oude moordzaak. Het gaat om de moord op crimineel Robert Sengers in 2004. De politie heeft dinsdagochtend in de gevangenis een 57-jarige man aangehouden.

Heropend

Sengers werd op maandag 8 september 2004 doodgeschoten in zijn auto op een parkeerplaats in Brabant. Hij had daar een afspraak met iemand van wie hij geld tegoed had. Het onderzoek naar zijn dood werd vorig jaar heropend en kreeg opnieuw aandacht in opsporingsprogramma’s op televisie. Ook worden oude DNA-sporten op de scooter van de schutter met verbeterde technieken onderzocht.

Sengers had een lang crimineel verleden, schrijft het Brabants Dagblad, in 2017. Hij was jarenlang bevriend met bekende Amsterdamse onderwereldfiguren en was in de jaren tachtig en negentig veroordeeld voor zware misdrijven. De man werd op de bewuste dag in september door meerdere kogels geraakt, terwijl hij achter het stuur van zijn auto zat. Sengers was voor zijn dood gewaarschuwd dat zijn naam op een dodenlijst stond.

Connectie

Sengers was bevriend met Marco Eijk, die hetzelfde jaar om het leven werd gebracht. De recherche houdt rekening met het feit dat de twee moorden met elkaar te maken hebben.

De politie laat weten dat de verdachte verhoord wordt en dat het onderzoek naar de zaak nog verder gaat. De verdacht zit in de gevangenis een straf uit voor een ander misdrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.