Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Toch geen column voor Philip Freriks

Waar er maandag nog licht aan de horizon gloorde, is het nu toch definitief over en uit met de column van Philip Freriks. Hij had een wekelijkse column bij het NPO Radio 1-programma OVT, maar hoorde afgelopen zondag dat dat zijn laatste dag was.

Miscommunicatie

Terwijl Freriks van niets wist. Volgens OVT zou het om een ernstige miscommunicatie gaan. Waar Freriks maandag nog zei in gesprek te willen met de VPRO-hoofdredactie, zegt hij nu in de uitzending van Pauw dat hij niet door wil gaan met zijn column. „Op naar nieuwe avonturen."

De VPRO heeft zijn excuses aangeboden voor de gang van zaken en laten weten dat de redactie van OVT en de VPRO niet liever willen dan dat Freriks blijft als columnist. „Ik weet niet wat er aan de hand is", zegt Freriks bij Pauw. „Ze hebben mij bezworen dat het een misverstand is en dat ze willen dat ik blijf." Toch zit dat er niet in, dat is voor Freriks namelijk een resoluut „nee".

„De VPRO respecteert het besluit van Philip Freriks om te stoppen met zijn column", luidt de reactie van het radioprogramma op Twitter. „Het spijt ons dat het zo heeft moeten lopen. We bedanken Philip voor zijn bijdrage aan OVT de afgelopen jaren."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.