Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Toch column voor ontslagen Philip Freriks?

Een pijnlijk moment afgelopen zondag: columnist Philip Freriks kreeg live te horen dat hij zijn afscheidscolumn had voorgedragen. Nu lijkt het er misschien op dat hij zijn wekelijkse column toch kan voorzetten.

Biezen gepakt

Freriks laat De Telegraaf weten dat hij weer met de programmaleiding in gesprek is. Hij was hevig ontstemd over het voorval. „Ik heb dit echt als een klap in mijn gezicht ervaren”, vertelt hij de krant. „Ik heb dan ook meteen mijn biezen gepakt en ben boos de studio uitgelopen.”

Begin van dit jaar was er al een gesprek geweest over het mogelijke stopzetten van de radiocolumn, maar dat was voor Freriks een voorzet voor een vervolggesprek. Het plotselinge afscheid van afgelopen zondag was voor hem dan ook „totaal onverwacht".

Excuses

Volgens de redactie van het Radio 1 programma, OVT, gaat het om een zeer ernstige miscommunicatie. „Wij bieden Philip Freriks daar onze welgemeende excuses voor aan", zegt de redactie in een reactie. De VPRO-hoofdredactie laat weten Freriks graag te behouden als columnist.

Voor Freriks is hier de kous dan ook nog niet mee af: „We moeten het nog echt met elkaar uitpraten. Ik hoop niet dat mijn column per direct is gestopt. Mogelijk krijgt mijn bijdrage toch een vervolg. Dat moet nog blijken. Als mijn column onverhoopt toch niet meer doorgaat, wil ik wel dat we als volwassen mensen uit elkaar kunnen gaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.