Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 dec 2018 / 11:30 uur

Stintonderzoek duurt nog maanden

Het duurt waarschijnlijk nog maanden voordat het onderzoek naar het dodelijk ongeluk met de Stint in Oss is afgerond. Het Openbaar Ministerie en de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Faillissement

Het is een omvangrijk onderzoek: er wordt onder meer op locaties onderzoek gedaan, getuigen gesproken en de Stint zelf wordt onderzocht. Dat is overigens niet het enige onderzoek naar de Stint: ook de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Onderzoeksraad voor Veiligheid hebben lopende onderzoeken.

Voor het onderzoek van het OM is gesproken met de bestuurster van de Stint, die zelf zwaargewond raakte. Ook is bij een bedrijf in Bilthoven de administratie in beslag genomen. De fabrikant van de Stint is gevestigd in Bilthoven, maar een woordvoerster van het OM wil niet bevestigen dat het om dat bedrijf gaat.

Emoties

Expert van het Nederlands Forensisch Instituut buigen zich over de Stint zelf. Alle verklaringen en analyses van camerabeelden uit de omgeving en dashcambeelden van de trein moeten uiteindelijk een beeld geven van wat er precies is gebeurd. „Wij moeten zorgvuldig beoordelen of bij het drama van 20 september een strafrechtelijk verwijt valt te maken. Wij zijn ons bewust van de emoties die hierbij komen kijken", zo laat de persofficier Janine Kramer weten.

Bijna drie maanden geleden botste een Stint met daarin vijf kinderen op een trein. Vier kinderen kwamen om, één raakte zwaargewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Stintonderzoek duurt nog maanden
Sluiten