Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 dec 2018 / 17:59 uur

Rechter verbiedt staking bij PostNL

De rechtbank in Den Haag heeft donderdagmiddag besloten dat PostNL de komende weken niet mag staken. PostNL had een kort geding aangespannen tegen vakbond FNV.

Nieuwe cao

PostNL was naar de rechter gestapt omdat de door FNV aangekondigde stakingen in de drukke decembermaand tot „onevenredige schade en risico’s" leiden. Het bedrijf voerde tijdens de zitting aan dat de staking miljoenen euro’s aan directe schade geeft. Ook zouden consumenten ernstig gedupeerd worden door de enorme vertraging van post en pakketten.

Verder zijn acties volgens PostNL prematuur, omdat er nog wordt onderhandeld. Drie andere bonden die ook onderhandelen over een nieuwe cao, zien niets in acties. FNV voerde juist aan dat er geen beweging zit in de cao-onderhandelingen en dat stakingen onvermijdelijk zijn.

Onvrede niet van de baan

FNV is het oneens met de uitspraak van de rechtbank, maar geeft er wel gehoor aan. Ger Deleij, bestuurder FNV Publiek Belang: „PostNL lijkt nu zijn zin te krijgen, maar hiermee zijn de onvrede en onrust zeker niet van de baan. Veel werknemers beschouwen deze stap van PostNL als een onaanvaardbare vorm van intimidatie die niet past bij een bedrijf dat zich altijd als sociaal profileert. We gaan samen met onze leden bespreken hoe PostNL toch zodanig onder druk gezet kan worden dat er een fatsoenlijke cao komt."

Post NL is tevreden met de uitspraak en hoopt dat FNV net als de andere bonden weer snel aan tafel schuift om verder te praten over een nieuwe cao.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rechter verbiedt staking bij PostNL
Sluiten